Lunøe blir Selvaagbygg-sjef

Jon-Erik Lunøe (45) slutter som adm. direktør i NCC Bolig for å bli Ingrid Dahl Hovlands etterfølger som sjef i for boligdivisjonen i Selvaaggruppen.

Lunøe tiltrer stillingen 1. september. Bård Schumann som er distriktssjef i Oslo, er inntil videre konstituert i stillingen som leder for NCC Bolig.

- For meg er dette en stor utfordring med spennende oppgaver. Selvaagbygg er en anerkjent og nytenkende bedrift med gode verdier og kultur, sier Jon-Erik Lynøe til Byggeindustrien.

- Jeg går nå fra noe mindre til noe større, og skal lede både byggherredelen og entreprenørvirksomheten samtidig som noen konsepter skal utvikles for lansering også utenlands, fremholder han og opplyser at han ikke vil komme med noen programerklæringer før han nå skal sette seg inn i virksomheten til Selvaagbygg.

Lunøe innrømmer at det blir en overgang å gå fra et selskap som er på børs, til en familieeid bedrift.

- Jeg har selv god erfaring fra tidligere med å jobbe i et familieid selskap. En fordel er at det i Selvaagbygg blir bedre anledning til å tenke langsiktig. Dessuten er det kort vei til eieren som er positivt, avslutter han.