Medgrunnleggerne Magnar Lorentzen (til venstre) og Alf Lie i det nye Systemhus-medlemmet Lofot Entreprenør. Foto: Systemhus

Lofot Entreprenør går inn i Systemhus

Lofot Entreprenør AS går inn i Systemhus for å møte økt aktivitet i hjemmemarkedet Lofoten.

Det skriver Systemhus i en pressemelding mandag.

– Vi drev på gammelmåten i mange år, hvor alle gjorde alt i bedriften. Nå krever markedet mer spesialisering og at vi blir enda mer profesjonelle, sier daglig leder i Lofot Entreprenør, Alf Lie, i pressemeldingen.

Lofot Entreprenør har i dag en omsetning på nærmere 300 millioner kroner i året og 100 ansatte.

I fjor ble Lofot Entreprenørs butikk på Leknes i Vestvågøy omprofilert til Mestergruppens butikkonsept Byggtorget. Betongstasjonen som har vært en del av bedriften siden starten, ble fornyet i 2019, og blir nå skilt ut som eget selskap. Det samme gjelder utleieavdelingen som leier ut verktøy og utstyr til aktører i hele Lofoten. Bedriften har også egen maleravdeling med ti malere, heter det i pressemeldingen.

– Vi har gjort en rekke endringer i organiseringen av selskapet. Systemhus blir en del av det totale tilbudet vårt i markedet, siden vi også utvikler eiendom og har behov for å tilby et fremtidsrettet huskonsept i tidsriktig design. Internt jobber bedriften med kvalitetssystemer og effektivisering. Dette arbeidet gjøres også med drahjelp fra Systemhus. 70 prosent av kundene våre er profesjonelle, men noen ganger får vi forespørsler om å bygge enkelthus. Sammen med de øvrige Systemhus-bedriftene vil vi være Systemhus sitt ansikt utad i Lofoten, sier Alf Lie.

Systemhus har i dag over 120 medlemsbedrifter i hele Norge.