Illustrasjonsfoto

Lian Trevarefabrikk legger ned i Meråker – over 50 mister jobben

Lian Trevarefabrikk tapte penger i 2019, og frykter for markedsnedgang i årene fremover. I slutten av forrige uke ble det klart at de legger ned Meråker-avdelingen.

I en pressemelding som Avisa Sør-Trøndelag (krever innlogging) siterer opplyser administrerende direktør Jon-Erlend Alstad at et 50-talls ansatte mister jobben som følge av nedleggelsen. Han viser til resultatene i 2019 som viser det han sier er betydelige tap knyttet til Meråker-fabrikken. En fabrikk Lian overtok i starten av fjoråret.

«Det er en absolutt nødvendighet for Lian å gjennomføre tiltak som kan gjenskape lønnsomheten i bedriften og derigjennom redde arbeidsplasser i Trøndelag. Fra og med inngangen til 2019 har Lian opplevd store tap på driften. Tapene er i hovedsak knyttet til lanseringen av et nytt produktprogram/markedssatsning med basis i Meråker-fabrikken. Lanseringen var knyttet opp mot en satsning på utadslående vinduer og markedet for rehabilitering, til forskjell fra innadslående vinduer og nybygg, som er kjernevirksomheten Lian er bygget på», skriver selskapet i pressemeldingen.

Lian legger heller ikke skjul på at de er spente på hva den nærmeste tiden vil bringe. Selv om aktiviteten er høy nå, så frykter de at effekten av koronakrisen snart vil gjøre seg gjeldende. Dette er særlig knyttet til usikkerhet med igangsettelse av nye prosjekter.

«Vi frykter en markedsnedgang på 20 prosent eller mer i den kommende tidsperioden», skriver de i meldingen.