Leverte feil tapte kontrakt

Skanska tapte kontrakten på Forsvarsbyggs undervisnings- og ledelsesbygg i Setermoen leir fordi tilbudet ikke ble levert i en forseglet og riktig merket pakke.

- Den eneste andre tilbyderen, Storegga Entreprenør klaget Forsvarsbygg inn for KOFA og fikk medhold., opplyser informasjonssjef i Forsvarsbygg Utvikling Nord, Terje Bartholsen til Byggeindustrien.

I en pressemelding fra Forsvarsbygg rett før ferien ble Skanska tildelt kontrakten på 88 mill. kr. eks.mva. Den sto også omtalt på Byggeindustriens gule sider. Forbauselsen var derfor stor da Storegga Entreprenør opplyste i en pressemelding om at det var dem som hadde skrevet kontrakt med Forsvarsbygg til en kontraktssum på 96 mill. kr. eks. mva.

Distriktssjef Kjetil Grue i Skanska Norge sier til Byggeindustrien at tilbudet ikke ble levert i forskriftsmessig stand.

- Vi kjenner regelverket og vet hvorledes tilbud skal leveres. Men i dette tilfellet oppsto det omstendigheter som man ikke alltid rår over. Vi ble innklaget og har ingen kommentar til det, sier Grue