Administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge sier leilighetsetterspørsel er mye høyere enn for eneboliger. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Leilighetsprisene vokser raskest

Boligprisene på leiligheter stiger langt raskere enn prisene på eneboliger. Årsaken er større leilighetsetterspørsel.

Ifølge Dagens Næringsliv økte boligprisene i Oslo med 1,8 prosent i juli i år. Det er den høyeste julimålingen noensinne, viser boligprisstatistikken som Eiendom Norge la fram i forrige uke.

Leilighetene i Oslo har hatt en prisvekst på 18,9 prosent fra mars 2015 til juli 2016. Sammenlignet viser veksten på eneboliger kun 8,5 prosent. Dette utgjør en veksttakt i leilighetsprisene som er 123 prosent høyere enn eneboligprisene.

Administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge mener årsaken til denne store forskjellen er stor leilighetsetterspørsel.

– Det er der det store presset har vært. Folk vil gjerne bo så sentrumsnært som mulig, sier han. Dreyer mener at effekten av lave boliglånsrenter som gradvis slo inn i boligmarkedet i fjor, kan være en forklaring på bruddet i prisutviklingen i leiligheter og eneboliger.

– At det skjedde et skifte i mars i fjor, er ikke noe vi legger spesielt merke til i markedet. Men det var da vi merket at det var veldig mange som ønsket seg ut av leiemarkedet og inn i eiemarkedet, og da er det leilighetene de sikter seg mot, sier Eiendom Norge-sjefen.