Leder for maskinavdelingen

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 32 milliarder kroner, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

«Veidekke – lokalt nærvær, skandinavisk styrke»

Stillingen inngår i Veidekke Entreprenør AS. Veidekke Entreprenør AS driver landsdekkende bygg- og anleggsvirksomhet. Selskapet bygger i hovedsak boliger, yrkesbygg, skoler og andre offentlige bygg, og innen anleggsvirksomheten leveres prosjekter innen vei, bane, kraft, industrianlegg og flyplasser. Veidekke Entreprenør AS har ca. 4 000 ansatte og omsetter for 15 mrd. (2017).

FirmaVeidekke Entreprenør
FylkeOslo
Søknadsfrist11.01.2019

Veidekke Anlegg søker nå etter en ny maskinsjef som er like opptatt av mennesker som teknologi og maskiner. I rollen får du ansvaret for å lede og videreutvikle vår maskinpark både strategisk og operativt og du får en nøkkelposisjon i vår anleggsenhet. Maskinavdelingen er intern eier av Veidekkes anleggsmaskiner, tunnelutstyr, biler og spesialutstyr. Avdelingen står for innkjøp, forvaltning, internutleie og avhending av maskiner. Maskinavdelingens kunder er Veidekke sine anlegg.

Arbeidsoppgaver

 • Du skal være en pådriver for teknologisk utvikling i grensesnittet mellom maskin og menneske
 • Du vil lede arbeidet med automatisering, testing og operasjonalisering av fjernstyrte og autonome maskiner
 • Du vil være ansvarlig for investeringer i vår maskinpark og sikre en god balanse mellom drift, sikkerhet og miljø
 • Du skal sørge for at maskinavdelingen leverer riktige maskiner til riktig pris til riktig tid og med riktig serviceavtaler til anleggene våre
 • Du skal sikre effektiv drift av maskinavdelingens verksted og lager

Kvalifikasjoner

 • Du har helst høyere teknisk og/eller økonomisk utdanning og solid erfaring fra bygg- og anleggsbransjen. Videreutdanning innen logistikk og innkjøp er en fordel.
 • Du bør ha erfaring med forhandlinger og ha god kontraktsforståelse.
 • Du har god bransje- og leverandørkunnskap
 • Du er av typen som forstår helheten – at totalkostnad består av mer enn pris
 • Du har gode kunnskaper innen Excel og IT generelt
 • Du har meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne

Kvalifikasjoner

 • Ingeniørbakgrunn eller teknisk fagskole
 • Erfaring fra anleggsbransjen, maskinleverandør, gruvedrift eller tilsvarende
 • Bred erfaring med ledelse av mennesker

Profil

Vi ser etter deg som er en tydelig leder og god på å bygge relasjoner. Det er viktig at du er både handlekraftig og beslutningsdyktig. Den teknologiske utviklingen går raskt og det er derfor viktig å være både teknologisk interessert og oppdatert. Sterke strategiske egenskaper er viktig, men det er vel så viktig at du kan omforme strategi til faktiske planer som implementeres.

Vi tilbyr

Som leder for vår maskinavdeling vil du få ansvar for en stor maskinpark. Avdelingen innehar ansatte med høy faglig kompetanse. Arbeidsmiljøet er preget en stor takhøyde hvor man jobber sammen for å oppnå gode resultater. Av velferdsordninger du vil kunne dra nytte av er blant annet firmahytter, ulike ansattforeninger, idrettslag og gode private innkjøpsrabatter. Vi har også gode pensjons- og forsikringsordninger i Veidekke og du vil sammen med alle andre kollegaer få mulighet til å eie egen bedrift. I dag eier vi ca. 15 % av verdiene i selskapet, noe som er ganske unikt blant store selskaper i Norge.

Spørsmål om stillingen

Anders Haaland

Ressursdirektør

Telefon 901 28 720

Søk stilling

Vis flere stillinger: