Leder for bærekraft og miljø - vikariat

Mesta får folk trygt fram. Sammen jobber 1600 ansatte hver eneste dag, hele året, for å holde Norge åpent. Mesta omsetter for over 4 milliarder kroner årlig og vår kjernekompetanse er knyttet til arbeid langs vei og bane.

FirmaMesta
FylkeViken, Oslo
StedLysaker
Søknadsfrist08.11.2020

Mestas visjon er «vi viser vei». Det sier mye om våre ambisjoner. Vi skal gå foran og vise vei innen våre kompetanseområder. Mestas samfunnsoppdrag er enormt viktig: vi skal sørge for at du kommer deg trygt frem – hver dag. Dette er et ansvar vi tar på største alvor. Vi er stolt av vår 200-årige historie, og gleder oss samtidig over at vi er i positiv omstilling. Nå jobber vi med å finne bærekraftige løsninger og utvikler vår strategi, som defineres ut ifra FNs bærekraftmål, EU- og myndighetsmål og våre egne ambisjoner og forutsetninger.

Vår leder for bærekraft og miljø skal ut i svangerskapspermisjon. Vi leter derfor etter en faglig dyktig og engasjert vikar som kan drive vårt viktige arbeid med bærekraft og miljø videre i 10 – 12 måneder.

Arbeidet med å utvikle strategi, mål og tiltak er godt i gang, og du vil få et stort ansvar for å sikre implementering og oppfølging i organisasjonen. Du vil få ansvar for sentrale prosjekter og delta i flere samarbeidsinitiativ. Du skal sørge for at vi jobber ansvarlig som virksomhet, at vi fortsetter med å finne bedre løsninger for å kutte klimautslippene og utvikler teknologi som samsvarer med en grønn tidsalder.

Noen av arbeidsoppgavene som venter i denne stillingen:

 • Sikre oppfølging av Mestas bærekraftstrategi, mål og tiltak
 • Støtte forretningsområdene i arbeid med bærekraft
 • Følge med på lover, krav og standarder knyttet til miljø og bærekraft
 • Oppdatere maler og prosesser, samt rapportere på relevante standarder
 • Sikre kompetanseutvikling rundt bærekraft gjennom relevant opplæring
 • Delta i utviklings- og samarbeidsprosjekter
 • Representere Mesta i eksterne forum for bærekraft og miljø
 • Bruke sosiale medier aktivt både internt og eksternt
 • Utarbeide presentasjoner på bærekraft

Vi ser etter deg som:

 • Brenner for bærekraft og har erfaring med bærekraftarbeid, inkludert oppfølging av mål og tiltak
 • Er strategisk tenkende, men trives samtidig med operativt arbeid i parallelle prosesser og å gå i dybden på miljøspørsmål
 • Ønsker å delta aktivt i Mestas samfunnskontakt, og har erfaring med å etablere relasjoner og gode samarbeid med viktige interessenter for å nå felles mål

Stillingen er på Lysaker og rapporterer til direktør organisasjon og bærekraft, Mai Oldgard.

Hva vi i Mesta tilbyr:

Du får mulighet til å sette preg på hvordan vi i Mesta jobber for å løfte oss som et bærekraftig infrastrukturselskap. Du vil jobbe tett med selskapets toppledelse og få mange dyktige kolleger som utfordrer og inspirerer. Du får stor bredde i utfordringer og oppgaver.

Er du nysgjerrig på å vite mer?

Ta kontakt med leder for bærekraft og miljø Silje Marie Rosenlund for en uforpliktende prat.

Hvordan søke?

For å søke laster du opp din CV. Deretter svarer du på noen spørsmål som er relevant for stillingen. I Mesta gjennomfører vi en objektiv utvelgelse, og bruker derfor utvalgsspørsmål i stedet for søknadsbrev.

Kontakt:

Ingrid Bexrud
leder for rekruttering
ingrid.bexrud@mesta.no
98479949

Silje Marie Rosenlund
leder for bærekraft og miljø
rekruttering@mesta.no
47179706

Søk stilling

Vis flere stillinger: