Gründer og administrerende direktør i Safeguard Group, Ståle Raa. Foto: Låsservice

Låseservice og Hydrea med avtaler for 24,1 mill

Låsservice og søsterselskapet Hydrea har fått nye avtaler til en samlet verdi på 24,1 millioner kroner.

Det skriver morselskapet Safeguard Group i en pressemelding denne uken.

Oppdragene innebærer blant annet lås og beslag i en kirke, sykehus, omsorgssenter og den gamle ingeniørskolen i Bergen, samt levering av sikring til fengsel, havner og til Forsvaret, heter det i meldingen.

– Vi er inne i en periode med høy aktivitet innen bygg og anlegg, og dette merkes på oppdragsmengden. Det er stor etterspørsel både innen nybygg og bygg som rehabiliteres, sier administrererende direktør Ståle Raa i Safeguard Group.

Det vestlandsbaserte selskapet ble i fjor vinter solgt til svenske ASSA ABLOY.

Sikre løsninger

De fleste oppdragene skal utføres i fylkene Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, mens avdelingene i Oslo for det meste fasiliterer løpende rammekontrakter og høysikkerhet, skriver Safeguard Group.

Av ordretilgangen er seks millioner kroner relatert til høysikkerhetsløsninger av viktige installasjoner for havnevesen, Kriminalomsorgen og Forsvaret, heter det i meldingen.

– Disse avtalene kanaliseres gjennom søsterselskapet Hydrea som har kompetanse på sikkerhetsløsninger knyttet til høyrisikoprosjekter, og i dette tilfellet er det leveranser i Nord-Norge og på Vestlandet, sier Raa.

Vekst i vest

I Rogaland skal Låsservice utføres arbeid for vel ti millioner kroner. Det skal monteres lås og beslag på sykehuset i Egersund, og Ålgård Kirke i Gjesdal kommune får i tillegg installert adgangskontroll. På Karmøy har Låsservice fått oppdraget med lås og beslag på Torvastad skole som karakteriseres som det flotteste bygget i kommunen.

I Sogn og Fjordane skal det leveres lås og beslag på Svelgen Omsorgssenter i Bremanger kommune, samt tilsvarende til Skei Omsorgssenter i Jølster. Disse avtalene har, ifølge pressemeldingen, en samlet verdi på 2,6 millioner kroner.

– Vi opererer i en bransje med mye optimisme. Lås og beslag er noe alle har behov for, om det så er privatpersoner, næringsliv eller offentlige etater. Vi merker at det er mer fokus enn tidligere på universell utforming fra oppdragsgiverne, samtidig som lås og beslag naturlig skal tilpasses øvrig interiør og design, sier Raa.