<p>Du kan styre dryppvanningssystemet til å vanne plantene også når du er bortreist.</p>Dryppvanningssytemet er tilgjengelig i ulike størrelser, for dyrking på balkong og i hage.Dryppvanningssytemet er tilgjengelig i ulike størrelser, for dyrking på balkong og i hage.Dryppvanningssytemet er tilgjengelig i ulike størrelser, for dyrking på balkong og i hage.Dryppvanningssytemet kan også tilpasses blomsterkrukker.Med en smart app har du kontroll på hagen din uansett hvor du befinner deg.

Lanserer vanningssystem for enklere hageliv

Det kommer stadig nye smarte hjelpemidler og systemer som kan bidra til enklere stell av hagen.

Ett av dem er et dryppvanningsstystem som styrer seg selv. Hageutstyrsprodusenten Gardena jobber med å ta i bruk ny teknologi og utvikle løsninger som kan bidra til en mer selvdreven hage, ifølge en pressemelding.

I 2019 vil det komme flere hjelpemidler som reduserer behovet for vedlikehold. For mange er målet nettopp det, en vedlikeholdsfri hage, og da kan Micro-Drip-System og smart System være to løsninger å vurdere.

De justerbare drypphodene gjør at vannet når røttene, og systemet sikrer at hver enkelt plante får rett mengde vann. Vanningscomputeren kobles til vannkranen og forsyner de ulike delene av hagen med rett mengde vann - til rett tid. Dette kan være spesielt gunstig når hageeieren er bortreist.

Ved bruk av Micro-Drip-System kan også vannforbruket reduseres med opptil 70 prosent. For komplett behovstilpasset vanning kan systemet kombineres med Gardenas smart Water Control og smart Sensor.

Med Gardena smart System kan teknologien også ta seg av tidskrevende oppgaver som gressklipping og vanning. Systemet kan kobles til en rekke enheter fra produsenten, som for eksempel robotgressklipper, vanningscomputer, hagepumpe og strømstyring til belysning. Hele systemet styres via en app som gjør det mulig å planlegge vanning og klipping, og som gir full kontroll over jobben som gjøres i hagen. Om barna ønsker å leke på gressplenen, kan vanningen pauses ved et enkelt tastetrykk på mobilen.