Lanserer nytt heltrepanel

Etter omfattende produktutvikling er Mjøspanel nå ute i markedet med heltrepanel i plateformat.

Trepaneler er et tradisjonelt og gammelt produkt med mange leverandører. Mjøspanel har produsert og levert malte MDF interiørplater i mange år, og nå har de videreutviklet sine produkter, og lanserte nylig et heltrepanel i plateformat. For å bistå i utviklingen av produktet har Mjøspanel brukt Treteknisk.

– Det nye produktet er ment å være en eksklusiv variant og har fått navnet MjøsPanel Heltre. Nyheten ligger i breddeformatet. Panelet leveres i faste lengder, med tre panelbord i bredden, not og fjær og skjult innfesting, heter det i en pressemelding

Panelet er produsert av kantlimte furu lameller, tørket ned til fuktinnhold 8-10 prosent. Dette skal gi en stabil vegg og en reduserer faren for krymp og sprekk. Videre er panelet børstet og overflatebehandlet med vannfortynnbar beis.

- Når vi nå lanserer panelplater i heltre er det med respekt for tre som materiale. Kunden har etterspurt et heltreprodukt og vi er stolte av å lansere noe vi mener er gjennomarbeidet, sier Robert Toresen, daglig leder ved Mjøspanel.

Treteknisk har mange års praktisk erfaring knyttet til utviklingsarbeid i industrien. I denne sammenheng har de bistått med kompetanse knyttet til treteknologi, tekniske forhold og overflatebehandling.

– Produktutvikling som fremmer effektivisering og dermed lønnsomhet i byggeprosesser vil være viktig for å sikre seg markedsandeler i tiden fremover. Treteknisk bistår flere aktører i treindustrien med utvikling av produkter som er tilpasset nye industrialiserte byggeløsninger, sier Hilde Tellesbø, adm. dir. i Treteknisk.