Kvinner vil helst på snekker-date

Drømmer du om å date en kjekk håndverker? Du er ikke alene. Mest populære er snekkere.

1 av 5 kvinner er klare i sin sak; får de velge er dette håndverkerne de helst vil stirre dypt inn i øynene på tomannshånd. Spesielt gjelder det kvinner i aldersgruppen 30 til 39 år, og de under 30 år.

Det viser en undersøkelse fra den nye anbudstjenesten FINN oppdrag, hvor man finner forskjellige håndverkere.

– Dette er jo litt morsomt. Snekkere gir kanskje assosiasjoner til noe veldig maskulint. I tillegg er det sikkert en del kvinner som synes det er stilig med menn i tøffe arbeidsklær eller uniform, sier Tine Reuterdahl, markedsdirektør i FINN oppdrag.

Elektrikere og tømrere på andre- og tredjeplass

På andreplass kommer elektrikere, etterfulgt av tømrere. Respondentene kunne også velge mellom rørleggere, malere og gartnere, blant annet.

Men de aller fleste vil ikke date noen av de foreslåtte håndverkerne. Ikke overraskende er det mest uaktuelt for menn.

1 av 10 menn vil date en snekker

Likevel er snekkere og elektrikere også mest populære blant gutta. 1 av 10 menn vil på snekker-date, og det samme antallet vil treffe en elektriker. Menn over 50 år er mest positive til å gå på date med en håndverker.

Gutta har nok mest å velge mellom hvis de også er åpne for å treffe andre menn. Ifølge interesseorganisasjonen Mesterbrev var det i utgangen av fjoråret 358 snekkermestere i landet, og bare 22 av disse er damer. Videre var det 7997 tømrermestere, hvorav kun 19 er damer.

Trøndere og nordlendinger skiller seg ut

På landsbasis er det østlendinger, vestlendinger og sørlendinger som er ivrigst etter å treffe en snekker, mens trøndere og nordlendinger foretrekker elektrikere.