<p>Kruse Smith har gjennomført sine første HMS-dager.<br></p><p></p>Foto: Unknown

Kruse Smith i mål med sine første HMS-dager

Redningsøvelse, fallsikrings-roadshow og fokus på HMS-ledelse var noen av ingrediensene i Kruse Smiths aller første HMS-dager.

HMS-sjef Hilde Waage i Kruse Smith.

Fra mandag til fredag i forrige uke ble HMS-dagene i Kruse Smith arrangert for aller første gang.

- Jeg er kjempefornøyd med hvordan dette ble. Noe av det viktigste vi har gjort denne uka er å virvle opp spørsmål og ideer til hvordan vi kan bli enda bedre på HMS, og HMS-arbeidet har fått et dytt i riktig retning, sier HMS-sjef Hilde Waage i Kruse Smith i en pressemelding.

I forbindelse med arrangementet ble det også lansert en oppdatert personlig sikkerhetsinstruks i konsernet. Waage, som nylig ble valgt til leder av EBAs HMS-utvalg, sier HMS-dagene kommer til å bli en årlig aktivitet i Kruse Smith.

Tillatelse til å si ”stopp”

HMS-dagene startet mandag med informasjonsmøter på alle Kruse Smiths prosjekter. Blant annet fikk de ansatte se en videosnutt hvor konsernsjef Jan Hestås snakker om HMS-arbeidet i Kruse Smith.

- Alle dere som jobber i Kruse Smith eller på våre prosjekter har min fulle tillatelse til å si ”stopp” hvis dere er usikre på om HMS blir ivaretatt, sier konsernsjefen i videoen.

Et av hovedtemaene i løpet av uken har vært hvordan ledelsen aktivt skal bidra til det HMS-arbeidet som skjer ute på prosjektene. Blant annet er det utarbeidet retningslinjer for hvordan sikkerhetssamtaler mellom leder og medarbeidere skal gjennomføres.

Redningsøvelse - fall fra tak

Mandag klokken 10 gikk alarmen fra Kruse Smiths prosjekt i Stjernehus-blokka på Tinnheia i Kristiansand – en av medarbeiderne har falt fra taket og henger i fallsikring rundt 30 meter over bakken!

Heldigvis var det denne gangen kun snakk om en øvelse i samarbeid med Kristiansandsregionen Brann og Redning. Brannmennene tok seg opp på taket, hvor de fikk festet tau og firt seg ned til den uheldige dukken. Det tok 35 minutter fra brannmennene kjørte fra stasjonen til dukken var nede, noe som er godt innenfor det brannvesenet regner som godkjent.

- Vi er veldig glade for å ha et brannvesen som stiller opp på slike øvelser slik at begge parter får trent på å takle scenarioer vi ønsker å aldri oppleve, og vi er enige om å samarbeide om nye øvelser fremover, sier Waage.

Roadshow og hørselskampanje

I region Vest gjennomføres det en kampanje om støy som årsak til alvorlig helseskade, og denne fikk ekstra fokus under HMS-dagene.

I Kruse Smiths region Syd har et roadshow med representanter fra Lexow AS og Ahlsell fokusert på henholdsvis fallsikringsutstyr med demonstrasjon og verneutstyr. Cobuilder deltok også med demonstrasjon av sin nye app for produktinformasjon.

Uken fikk i tillegg en ekstra fin avslutning for de som er tilknyttet den sydligste regionen. Som følge av gode resultater i Kruse Smiths HMS-bonusordning dro de ansatte her på helgetur til Palma.