Bygging av Randselva bru er en viktig del av prosjektet. Illustrasjon: Statens vegvesen.

Kruse Smith droppet ut av E16-konkurranse – PNC og Implenia kjemper om seieren

Kun PNC og Implenia leverte inn tilbud på byggingen av ny E16 mellom Eggemoen og Åsbygda.

I sommer kunne Statens vegvesen meddele at fire entreprenører - PNC, Implenia, Kruse Smith og kinesiske China Communications Construction Company Limited (CCCC), hadde meldt sin interesse for E16-prosjeket mellom Eggemoen og Åsbygda i Jevnaker kommune. Få uker senere ble det klart at CCCC ikke ble prekvalifisert og at Statens vegvesen gikk videre med tre entreprenører i såkalt konkurransepreget dialog, som er gjennomført i høst.

To tilbud

Fredag var det tilbudsfrist for konkurransen som er organisert som et to-konvolutt system. Da fristen gikk ut hadde kun PNC og Implenia levert inn tilbud.

Prosjektleder Åge Brudeseth i Statens vegvesen mener det ikke er noe problematisk at det kun er to tilbydere som er med helt til slutt i konkurransen.

– To tilbud er nok for å skape konkurranse, kommenterer han.

Synd for Kruse Smith

Anleggsdirektør Bjørn Velken i Kruse Smith, synes det er synd at de måtte trekke seg fra konkurransen om E16-prosjektet.

– Vi var glade for at vi ble prekvalifisert for prosjektet og var motivert for oppgaven, men vi har signert en stor kontrakt for AF Gruppen på E39 mellom Kristiansand og Mandal, hvor vi blant annet skal bygge en stor fritt-frem bro. Vår vurdering var rett og slett om vi hadde tilstrekkelig produksjonsressurser til å kjøre to så store bruprosjekter samtidig. Det hadde selvsagt vært spennende å være med, men samtidig har vi respekt for de store bruene og mener det er viktig å ha trygghet i nok dyktige ressurser, sier Velken til Byggeindustrien.

Signering i februar

Statens vegvesen skal nå bruke cirka en måned på å vurdere og sette verdi på hvordan entreprenørene har svart ut tildelingskriteriene i konvolutt en, og i slutten av januar skal etter planen konvolutt to med pris åpnes.

– Da vil vi komme frem til en konkurransesum som vil avgjøre hvem som får prosjektet, sier Brudeseth.

Statens vegvesen forventer å skrive kontrakt med vinnende entreprenør i midten av februar.

Stort bruprosjekt

Entreprenøren som tildeles oppdraget skal prosjektere og bygge cirka 1.600 meter med ny E16 i jomfruelig terreng mellom Eggemoen og Åsbygda. I prosjektet inngår det blant annet en 600 meter lang bru over Randselva, 1000 meter vei, og 500 meter gang og sykkelvei.

Byggearbeidene skal etter planen pågå frem til høsten 2021.