Kraftlinje falt ut i Nord-Norge

Statnett vurderer sonevise utkoblinger i Nordland, Troms og Finnmark fordi en kraftlinje mellom Ofoten og Kvandal har falt ut.

– En faselinje har falt av. På grunn av ustabilt vær og komplisert arbeid med å få linjen på plass, er sannsynligheten stor for at linjen kan være ute av drift i flere dager, opplyser kommunikasjonsrådgiver Martha Hagerup Nilson i Statnett til NTB.

Det er en 420 kV-ledning mellom Ofoten og Kvandal som har falt ut. Det skjedde onsdag klokken 10.24.

– Vi følger situasjonen meget nøye. Det er mulig vi må foreta sonevise utkoblinger fra og med Tysfjord kommune og nordover. Hvis vi skal foreta kontrollerte sonevise utkoblinger, vil det skje i samarbeid med lokale nettselskaper, sier Nilson.

Onsdag ettermiddag var mannskap på vei for å utbedre feilen som førte til at strømlinjen falt ut.

– Det kan ta tid å utbedre feilen. Energisituasjonen er anstrengt. Vi oppfordrer derfor folk i området til å bruke mindre strøm. Sonevise utkoblinger er noe vi vurderer for å opprettholde kapasitet. Det er ikke nok strøm i nettet til å forsyne både industri og husstander, sier Nilson.

Hun understreker at det onsdag ettermiddag ennå ikke var tatt noen avgjørelse om strømmen må kobles ut i perioder. Hun opplyser samtidig at folk som har spørsmål rundt sonevise utkoblinger, må kontakte de lokale nettselskapene.