– Det er lite nyboliger til salgs, og dette skaper press i bruktmarkedet, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

Kraftig prishopp for OBOS-boliger

OBOS-prisene steg med 5,9 prosent i august. – Overraskende høy prisvekst, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

45 576 kroner var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området i august. Kvadratmeterprisen er 5,9 prosent høyere enn i juli, og 4,5 prosent høyere enn i august 2013.

Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 14 prosent. For hele landet var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 42 452 kroner i august. Dette er 5,7 prosent høyere enn i juli, og 2,1 prosent høyere enn i august 2013.

I august ble det foretatt 615 eierskifter tilknyttet OBOS, mot 440 i juli og 626 boliger i august 2013.

– Det er lite nyboliger til salgs, og dette skaper press i bruktmarkedet. Prisveksten i august var likevel overraskende høy. Vi regner med at prisene vil fortsette å øke utover høsten, men ikke i samme grad som i august, sier  Pettersen.

Hittil i år har OBOS solgt 589 nye boliger, hvorav hele 53 leiligheter i forrige uke – som i stor grad skyldes to nye prosjekter som ble lagt ut for salg. I fjor ble det solgt 532 boliger fram til september.