Kraftig brann utenfor Horten

En stor, ubebodd bygning på Bakkenteigen utenfor Horten brant ned til grunnen natt til fredag. Ingen ble skadd i brannen.

Den kraftige brannen i hovedbygningen spredde seg til en sidebygning der det oppholdt seg to personer. Disse meldte fra om brannen og ble evakuert.

– Bygningen var totalt overtent da politi og brannvesen kom til stedet. Flammene har spredt seg til et mindre bolighus i et tilbygg ved siden av. Det er ikke meldt om personskader, men de to beboerne er evakuert, sier operasjonsleder Cathrine Klæstad i Vestfold politidistrikt til NTB.

Politiet fikk beskjed om brannen litt før klokken to natt til fredag. Den startet i en større bygning like ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

Bygningen som begynte å brenne er fraflyttet. Det var en stund spredningsfare til flere eldre garasjebygg, en låve og et stabbur på stedet, men brannmannskapene avverget dette. Det er ikke noen øvrig bebodd bebyggelse i umiddelbar nærhet.

Ved halv seks-tiden natt til fredag hadde brannmannskapene kontroll over brannen. Samtidig foretok de en kontrollert nedbrenning av sidebygget, som heller ikke kunne reddes.

Vestfold Interkommunale Brannvesen rykket ut med alle sine åtte biler for å få kontroll over brannen.