Foto: BERTIL ERICSON / NTB scanpix

Kraftig brann i Gamla stan i Stockholm

Det brant mandag kveld kraftig i en butikk i Gamla stan i Stockholm. Rundt 50 brannfolk kjempet intenst i flere timer for å få kontroll over flammene.

Like før midnatt opplyste brannvesenet at mannskapene hadde begynt å få kontroll over brannen, men etterslukkingen ville pågå gjennom natten tirsdag, melder Svenska Dagbladet.

– Det er et mareritt når det brenner i Gamla stan. Husene står så tett, sier Toni Frank fra brannvesenet i Stockholm.

Både beboerne i den brennende bygningen og i nabobygget i Köpmangatan, ble evakuert. Kraftig røykutvikling førte til at evakueringen måtte skje gjennom vinduer.

Røykdykkere gjennomsøkte alle leilighetene og oppgangene i de to bygningene for folk. Noen av beboerne fikk lettere røykskader, men ingen av dem var så skadd at de måtte på sykehus, ifølge politiet.

De første meldingene om brannen kom klokken 20.40 mandag kveld, og spredningsfaren i den tettbygde Gamla stan ble betegnet som stor.

Hun legger til at det er vanskelig å slukke branner i Gamla stan på grunn av de trange gatene. Brannen startet trolig i en antikkforrenting som ligger på gateplan i bygningen. Politiet skal etterforske årsaken til brannen.