Foto: Statsbygg

Kontor og kultur på Statsbyggkonferansen

Endring, ledelse og medvirkning var nøkkelordene da Statsbyggkonferansen 2018 fortalte hvordan man lykkes med nye lokaler og løsninger.

Hvordan utformer vi de beste kontorløsningene for den enkelte virksomhetens behov? Hva kreves av endringsledelse og medvirkning for et vellykket resultat? Og hvordan kan ledere bruke lokalene som et verktøy til å endre organisasjonen sin?

Dette var temaer på årets Statsbyggkonferanse, som gikk av stabelen i det tidligere museet for samtidskunst på Bankplassen 4 i Oslo tirsdag 13. november.

- Debatten om kontorløsninger blir dessverre for ofte redusert til et valg mellom åpent landskap og personlig kontor. Det er et sidespor. De mange gode og varierte foredragene på denne konferansen viser hvor komplekst dette teamet er, og hvor mange faktorer som spiller inn hvis man skal lykkes med å gå fra en løsning til en annen, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

Blant dem som delte scenen med Statsbygg-sjefen var kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland og administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge. Ellers hadde foredragsholderne bakgrunn fra blant annet design, arbeidsmiljøforskning, interiørarkitektur og trendspotting.

- Denne konferansen har gitt oss mye kunnskap. Det gjør oss i Statsbygg enda bedre rustet til å hjelpe hver enkelt virksomhet med å finne kontorløsningene som passer aller best for dem, sier Nikolaisen.