Kommunen har kontroll over vannmassene i Drammen

Drammen kommune hadde tirsdag ettermiddag løst situasjonen som førte til at store vannmengder fosset ned mot flere boligområder i byen tidligere på dagen.

Isproppen som forårsaket vannsituasjonen på Austad i morgen- og formiddagstimene, er fjernet tidlig tirsdag ettermiddag. Vannet renner i sitt ordinære bekkeleie igjen og situasjonen er dermed under kontroll, skriver kommunen på sin nettside.

Kommunen har mannskap ute utover tirsdagen, kvelden og natt til onsdag for å overvåke bekkeløpet og påse at vannet fortsetter i sitt normale løp.

Det er ekstra mannskaper ute også for å skrape bort is som følge av vannmengdene, og de strør også de isbelagte veiene. Publikum som ferdes på småveiene i området, bes om å være forsiktige.

Tett kum

Kommunen fikk ledet mye av vannet inn i sluk og kummer, slik at flere veier på Austad kunne åpnes for trafikk.

Flommen oppsto da en overvannskum ved demningen ved Blektjerndammen gikk tett. Det førte til at store vannmengder rant ned mot boligområdene Austad og Danvik. Flere veier ble stengt.

Kommunen arbeidet med å få åpnet kummen. Det ser ikke ut til å være skader på selve demningen. Det ble bedt om graveredskaper for å fjerne isproppen.

Helikopter

Politiets helikopter fant lekkasjen. Sivilforsvaret ble bedt om å bistå med å legge ut sandsekker. Vannmassene truet flere hus. Tidligere på dagen ble det meldt at to hus var berørt.

På grunn av kuldegradene ble det svært glatt på stedet. Lekkasjen førte til trafikkaos, skriver Drammens Tidende.

Vannet fosset blant annet gjennom et hus som ligger helt opp mot skogen i Einar Aass vei. Vannmassene kom inn i huset gjennom kjelleren. Brannvesenet forsøkte å lede vannet ned i avløpsrør.

Vannet rant gjennom huset og rør, og nedover Harald Hårfagres gate mot byen.