Slik blir Kolonial.nos nye lager. Illustrasjon: Arkitektkompaniet

Kolonial.no bygger nytt lager i Lier

Langs E18 ved Liertoppen skal Kolonial.no bygge et nytt lager på over 18.000 kvadratmeter.

På tirsdag ble første spadetak markert med oppmøte fra blant annet Kolonial.no, utvikler Eneo Eiendom og entreprenør Panelbygg. Ordfører Gunn Cecilie Ringdal var også tilstede og ønsket Kolonial.no velkommen til Lier, skriver utbyggerne i en pressemelding.

Eneo Eiendom og Kolonial.no har samarbeidet tett for å finne gode løsninger, både for å oppnå effektivitet og et bærekraftig bygg med BREEAM In-Use-sertifisering. Ute er det planlagt solcelleanlegg på taket, og områder med bikuber. Inne blir det en semiautomatisk produksjonslinje med kortest mulig tid fra varene kommer inn på lager til de er pakket og klare til distribusjon ut til kundene.

– Vi motiveres av å jobbe med ambisiøse og krevende kunder, og i dette prosjektet har vi virkelig måttet strekke oss langt for å imøtekomme Kolonial.nos krav. Dette blir et bygg som kan levere innovative logistikkløsninger i mange år fremover, sier Morten Hotvedt, daglig leder i Eneo Eiendom imeldingen.

Arkitektkompaniet og Panelbygg, som har totalentreprisen, har vært med fra tidlig fase i prosjektet.

– Panelbygg har lang erfaring med å sette opp funksjonelle lager- og produksjonsbygg, og sammen med Eneo og Kolonial.no har vi funnet frem til smarte, kostnadseffektive og ikke minst gjennomførbare løsninger. Det har vært en god prosess, og det er givende å jobbe sammen med så fremoverlente aktører som Kolonial.no og Eneo Eiendom er, sier Martin Schinnes, daglig leder i Panelbygg AS.

Bygget blir på over 18.000 kvadratmeter, og Kolonial.no vil i første omgang ha bruk for 100 ansatte i Lier. På sikt kan antallet øke til 500.