Knauf Insulation tar isoleringen inn i BIM

Fra og med nå finnes samtlige glassullsprodukter med ECOSE-Technology- bindemiddel fra Knauf Insulation tilgjengelig som BIM-objekt.

BIM-objekt fra Knauf Insulation er av nordisk konstruksjon, men vil være tilgjengelig for BIM-prosessen i hele verden. Bak modellen står selskapet BIMobject AB.

– BIM-modeller er en teknisk revolusjon innen byggebransjen som gjør at man allerede før man bygger kan skape en 3D-modell som omfatter den minste detalj i byggingen; alt fra for eksempel isolering til sofaen som skal plasseres i huset. Objektet inneholder nøyaktig data for hver detalj og hvordan dette påvirker helheten i modellen, forklarer Stefan Larsson, CEO i BIMobject AB.

Knauf Insulations datterselskap Knauf Danogips og Norgips har i lang tid lansert sine produkter som BIM-objekt. Nå er tiden kommet for isolering.

– Når det gjelder isolering skal Knauf Insulation være i forkant når det gjelder innovasjon og nye tekniske løsninger. Derfor er det en selvfølge oss å lansere våre isoleringsprodukter som BIM-objekt. Jeg er overbevist om at byggebransjen kommer til å spare både tid og penger, sier Peter Isacsson, Nordic General Manager for Knauf Insulation Norden, og legger til;

– Dette handler i bunn og grunn om å gjøre det enkelt for våre kunder. Våre isoleringsobjekter vil gi de som bygger full kontroll på hvordan isoleringen påvirker bygget.