Ill. Trollvegg ArkitektstudioIll. Trollvegg ArkitektstudioIll. Trollvegg Arkitektstudio

Klart for Norges første innendørs velodrombane - Consto bygger Sola Arena til 200 millioner

Consto har sikret seg byggeoppdraget for Norges første innendørs velodrombane, Sola Arena, som skal oppføres i Sola kommune, like ved hovedveien til Stavanger Lufthavn. 

Kontrakten er på cirka 200 millioner kroner (eks mva.) med antatt byggestart i juni 2018 og overlevering årsskiftet 2019/20.

Oppdragsgiver er Folkehallene IKS, et interkommunalt selskap eid av Stavanger, Sola, Sandnes og Randaberg kommune, som etablerer flere idrettshaller i regionen.

- Prosjektet ble vunnet i en «design and build» - konkurranse hvor vi har samarbeidet med arkitektkontoret, Trollvegg Arkitektstudio AS, i Kristiansand, opplyser markeds- og prosjektsjef, Vidar Stormark i Consto Sør.

Signalbygg med mange funksjoner
Sola Arena, hvor deler av bygget er i tre etasjer, inneholder mer enn Norges første innendørs velodrombane. I tillegg blir det turnhall, samt en såkalt flerbruks-spilleflate (mulighet for håndball, volleyball, badminton, innebandy mm).

- Byggets «fotavtrykk» er på 8.300 kvadratmeter med et bruttoareal på cirka 15.000 kvadratmeter, opplyser Stormark. Utomhus arbeider og infrastruktur er en egen entreprise som kommer ut på offentlig anbud senere.

Elegant konstruksjon
Bygget oppføres med betong/stål i bærekonstruksjoner og med Treleddbuer i limtre som takdragere. Dragerne har et spenn på opp mot 80 meter, og leveres av Aanesland Limtre som for øvrig leverte dragere til den nye piren på Oslo Lufthavn, Gardermoen.

- Det store spennet skyldes UCI-kravene om at banen og tribuner skal være søylefritt. Bygget skal kunne romme omtrent 2.500 tilskuere, sier Stormark.

Sola Arena er det andre store byggeoppdraget som Consto har sikret seg i Sola kommune. I juni 2017 fikk Consto oppdaget på bygge Sola rådhus, en totalentreprisekontrakt på 210 millioner kroner eks. mva.