Her fra et av de tidligere mesterskapene i taktekking. Foto: TEF.

Klart for NM i taktekking

I juni møtes landets fremste taktekkerne i 3.000 kvm store The Qube ved Gardermoen. Der skal de kjempe om den gjeve Norgesmestertittelen under landets største takmesse, arrangert av Takentreprenørenes Forening.

- Forrige konkurranse ble en suksess, og vi gleder oss veldig til årets mesterskap. Dette er konkurransen hvor taktekkerne virkelig får vist seg frem, sier Anne Madsen, daglig leder i Takentreprenørenes Forening (TEF).

Norgemesterskapet holdes på det nyåpnede kongressenteret The Qube ved Gardermoen 12. juni. Vinneren kåres på en storstilt bankett ledet av konferansier Robert Stoltenberg, og hovedpremien er en pokal, en sjekk og en tur til Tyskland av Mercedes-Benz forhandler Erik Arnesen Helsfyr.

Krever ekspertise

Mesterskapet gikk for første gang av stabelen i Trondheim i 2013, og gjennomføres i år i forbindelse med Norges største takmesse. Under messen vil produsenter, leverandører og takentreprenører fra hele landet komme for å vise frem sine tjenester, produkter og løsninger. Den daglige lederen i TEF understreker viktigheten av god fagekspertise i taktekking, og ønsker gjennom messen og mesterskapet å sette fokus på nettopp dette.

- Med stadig nye materialer og strengere krav har det blitt viktigere enn noen gang å ha en takentreprenør som kjenner faget godt. Gjennom konkurransen og messen ønsker vi å dele av vår kompetanse og vise kunder og interesserte at fagekspertise er av avgjørende betydning for at taket blir tekket på en slik måte at den verner om de verdier som finnes i det enkelte byggverk, sier Madsen.

- Fremdeles ledige plasser

Takentreprenører fra hele landet er invitert til mesterskapet. Lagene består av tre personer som vil sveise banebelegg på modeller, montere beslag, og tekke med både asfalt-takbelegg og PVC takbelegg levert av Isola, Icopal og Protan. Det er fremdeles ledige plasser, og Madsen oppfordrer interesserte til å melde seg på.

- I Trondheim var det 26 lag som meldte seg på, og målet i år er enda flere. Det er fremdeles ledige plasser, og vi oppfordrer alle med interesse for feltet til å melde seg på for en nyttig og humørfylt dag.

Spennende og lærerikt program

Det kommer over 30 utstillere til messen. I tillegg vil det bli holdt seminarer om flate tak i regi av TEF og SINTEF Byggforsk, og demonstrasjoner på tekking av grønne tak og skifer på skråtak.

- Det skal både være gøy og lærerikt. Det er viktig å vise frem hva bransjen selv anbefaler, særlig fordi det er varierende kunnskap om tak blant arkitekter, rådgivere og entreprenører. Også blikkenslagere, tømrere og anleggsgartnere med arbeid knyttet til tak vil kunne få stort utbytte av messen, sier Madsen.

Inviterer elever

I tillegg til faginteresserte er elever på ungdoms- og videregående skoler invitert til å komme og lære om taktekkerfaget under takmessen.

- Inngang for dem er gratis og det er lagt opp et eget program for skoleklasser der de får tilbud om deltakelse på et tilpasset foredrag, prøve sveising av banebelegg og legging av skifer på tak. I tillegg vil utstillerne sørge for konkurranser og andre spennende aktiviteter, avslutter Madsen.

Les mer om arrangementet her


Arrangemntet går av stabelen i The Qube. (Foto: Clarion Hotel Congress Oslo Airport)