22. januar er det igjen klart for Arctic Entrepreneur. MEF-sjef Julie Brodtkorb gleder seg til det hun beskriver som årets viktigste anleggssamling.

Klart for Arctic Entrepreneur 2019

I fjor samlet Arctic Entrepreneur 1.650 deltakere i løpet av tre konferansedager. Administrerende direktør Julie Brodtkorb i MEF håper det blir minst like mange i år.

Arctic Entrepreneur

* Blir arrangert på The Qube, Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, 22.- 24. januar 2019.

* Konferansen vil samle rundt 1.650 deltakere, hovedsakelig fra MEFs over 2.000 medlemsbedrifter.

* Arctic Entrepreneur har også en stor utstillingsdel som samler mange av de viktigste leverandørene til norsk anleggsbransje. 

Arrangementet åpner dørene tirsdag klokken 09.30.

– Interessen for konferansen er som vanlig veldig stor. Ambisjonen vår er å være årets viktigste møteplass for norsk anleggsbransje, derfor er det morsomt å se at så mange prioriterer dette arrangement i en travel hverdag. Ekstra gledelig er det at vi også får med oss den nye generasjonen som kommer inn i bransjen, sier hun.

Viktig møteplass
MEF-sjefen tror det er viktig for MEF-entreprenørene å ha en møteplass som Arctic Entrepreneur.

– Vi er i en sektor hvor mange av de som kommer jobber veldig selvstendig ute i felten. Derfor er det viktig med en møteplass der bransjen kan utveksle erfaringer og få faglig påfyll. Man skal heller ikke undervurdere viktigheten av det sosiale aspektet, sier MEF-sjefen.

Skal dekke hele  anleggsbransjen
Arctic entreprenørs faglige program er som vanlig delt opp i samferdselsdagen, Va-dagen/bransjedagen og sprengningsdagen. Brodtkorb er fornøyd med årets program, som hun mener dekker målsettingen om å ha et innhold som dekker hele anleggsbransjen.

– Vi skal ha alt ifra konkrete faglige ting til næringspolitiske problemstillinger på riksplan, kommenterer Brodtkorb.

Endringer
Arctic Entrepreneur får alltid besøk av toppolitikere, men i år blir var det i utgangspunktet ekstra topptungt, der både statsminister Erna Solberg, samferdselsminister Jon Georg Dale, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og kunnskapsminister Jan Tore Sanner hadde meldt sin ankomst. I forbindelse med presentasjonen av den nye regjeringen Solberg, blir det nå endringer i programoppsettet.

Middagstabbe
Brodtkorb gleder seg til sin andre Arctic Entrepreneur og hun lover en konferanse uten lignende tabber som den som skjedde i fjor da flesk og duppe ble fjernet fra menyen under den tradisjonsrike Brakkemiddagen.

– Det ble nærmest katastrofe da vi endret på menyen, så en slik tabbe gjør jeg ikke igjen. I år er det tilbake til flesk og duppe og jeg har generelt vært veldig klar på at vi ikke skal gjøre de store endringene. Mange deltakere kommer nettopp fordi de vet litt om hva de får. MEFs ambisjon er å hele tiden gjøre konferansen enda bedre, men innenfor de samme rammene, fastslår Brodtkorb.

Arrangementet går av stabelen tirsdag, onsdag og torsdag denne uken.