Klar for Norge

Volvos nye generasjon hjullastere L45F og Volvo L50F er klar for lansering i Norge.

Den nye generasjonen L50 og L45 har vært levert i Europa siden desember 2008. Nå er den nordiske versjonen med høy transporthastighet, lastearmsfjæring, spakstyring og servospakbetjening som i de større hjullasterne klar for lansering i Norge. De nye modellene med nordiske spesifikasjoner planlegges å være leveringsklare til kunder i Norge i begynnelsen av 2010.

Volvo Maskin AS har siden siste halvdel av 1980-årene levert flere hundre Volvo L50 hjullastere på det norske markedet. L50 var den minste i en serie av større hjullastere, mens L45B var den største i serien av kompakte hjullastere fra Volvo. Ved innføringen av Steg 3 kravene til utslipp fra dieselmotorer var det behov for en større oppgradering av disse to modellene.

Volvo skriver i en melding at de to nye modellene har fått de beste egenskapene fra sine respektive forgjengere. Ifølge Volvo har sluttresultatet blitt en maskin som kjennetegnes av driftssikkerhet, produktivitet, økonomi, førerkomfort og fleksibilitet. Mest iøynefallende konstruktive endringer fra tidligere modeller er pendlende bakaksel, Care Cab førerhuset og lasteapparatet.

Tar du turen til Vei og Anlegg messen på Hellerudsletta kan du se nærmere på L50F og andre maskiner fra Volvo.