Leangen Travbane dekker ca. 90 dekar. Banen ble åpnet 5. september 1931, beslaglagt av tyskerne under krigen, og gjenåpnet 6.oktober 1946. Nå kan området bli en ny barnevennlig bydel i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Kjøper travbane for halv milliard – vil bygge ny bydel

Eiendomsutviklere kjøper Leangen travbane i Trondheim for over en halv milliard kroner. Planen er å bygge en barnevennlig bydel.

Det er Adresseavisen som melder dette fredag. Koteng Bolig, som eies av Rosenborg-leder og eiendomskonge Ivar Koteng, har Jenssen Invest og Sparebanken 1SMN med seg på laget.

Dette er den samme gruppen som i dag bygger ut Grilstad Marina i Trondheim.

Eiendomsselskapet ser for seg å bygge en barnevennlig bydel der Leangen travbane ligger i dag.

- Vår erfaring er at barnefamilier ikke vil bo i leiligheter samme hvor store vi bygger dem, Så det blir ikke bare leiligheter, sier Ivar Koteng til Adresseavisen.

Det er Midt-Norsk Travforbund som eier travbanen i dag, og prosessen med å få solgt den har pågått i flere år. I fjor vedtok generalforsamling salg, forutsatt at kjøper sikret finansiering av ny travbane i trondheimsregionen.

Den nye banen vil ifølge Adresseavisen koste 300 millioner kroner, og i dag er det fire alternativer for hvor den skal ligge: Bromsetåsen i Malvik, Tulluan i Klæbu, Vollmarka i Melhus eller Fannrem i Orkdal.

Ingen av partene ønsker å kommentere den konkrete salgssummen for Leangen, men ifølge daglig leder i konsulentselskapet Optiman, Kjell Håvard Nilsen, oppfyller salgsbetingelsene fjorårets vedtak. Der lå forventet salgssum i størrelsesorden 600 millioner kroner. Det er Optiman som har hatt ansvaret for å selge Leangen og finne tomt for ny travbane.