Kandidater til Oslo bys arkitekturpris 2020.

Kårer Oslo bys arkitekturpris

Om kort tid kunngjøres de nominerte til Oslo bys arkitekturpris.

Totalt er det 40 påmeldte prosjekter, og 26 av disse er valgt ut som kandidater. Av disse er det igjen 13 som blir nominert til prisen, som skal kunngjøres 11. september, ifølge en pressemelding fra Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune.

Oslo bys arkitekturpris skal hedre ny, god arkitektur som er et tilskudd til byen og byens utvikling. Målet med prisen er å stimulere til økt interesse for arkitektur og byutvikling i Oslo, og å vise frem den nyeste og beste Oslo-arkitekturen.

Forslagene vurderes av Rådet for byarkitektur, som ledes av arkitekt Tanja Lie, med Plan- og bygningsetaten som sekretariat. Rådet nominerer sine kandidater til utstilling, pris og hedrende omtale for byutviklingskomiteen, som igjen avgir sin innstilling til forretningsutvalget i Oslo kommune. Prisen tildeles av forretningsutvalget.

De 13 nominerte vil bli vist frem i en utstilling på Fridtjof Nansens plass I Oslo fra 11. september til og med 31. oktober, og vinneren offentliggjøres når prisen deles ut av ordføreren i Oslo rådhus 15. oktober.

For mer informasjon og oversikt over alle påmeldte og kandidater, les mer her: https://magasin.oslo.kommune.no/byplan/oslo-bys-arkitekturpris