OSLO 20170728. Eksteriør Borgarting lagmannsrett i Keysers gate 13. Foto: Berit Roald / NTB scanpixBerit Roald NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Juryen frifant mann tiltalt for korrupsjon

Juryen i Borgarting lagmannsrett har frifunnet en mann som var tiltalt for korrupsjon ved å betale en byggesaksbehandler i Drammen kommune.

Mannen var tidligere dømt til fem måneder fengsel i Drammen tingrett. Han ble der funnet skyldig i grov korrupsjon ved å ha betalt en byggesaksbehandler i Drammen kommune 30.000 kroner for få gjennom en byggesak.

Retten mente han måtte forstå at det ikke var en ordinær søknadsprosess han var gjenstand for da i 2014 og 2015 skulle endre en eiendom i Drammen.

Dommen ble anket til Borgarting lagmannsrett som torsdag kom til motsatt konklusjon og frifant 28-åringen, opplyser lagmannsretten.

– Denne frifinnelsen vil ha stor betydning for kommende saker, sier mannens forsvarer, advokat Svein Duesund, til Drammens Tidende. Duesund er også forsvarer for flere andre utbyggere som har anket dommen til lagmannsretten.

Korrupsjonssaken i Drammen har medført flere rettsoppgjør. I mars ble de to hovedtiltalte byggesaksbehandlerne i kommunen funnet skyldig i det som er omtalt som hovedsaken i opprullingen.

En 59 år gammel kvinne ble dømt til seks års fengsel i Drammen tingrett og hennes mannlige 46 år gamle kollega fikk tre og et halvt års fengsel. Dommene er anket.