Jørn Haugen (t.v.) og Jan Karlsen.

Jørn Haugen overtar som leder av Kontrollrådet for betong etter Jan Karlsen

1. januar overlater Jan Karlsen roret i Kontrollrådet for betong til Jørn Haugen.

Kontrollrådet ble etablert 17. desember 1967 som et initiativ fra betongprodusenter innen ferdigbetong, betongelementer og betongvarer. Jan Karlsen startet i Kontrollrådet 1. mars 1977, og tiltrådte som daglig leder 1. januar 1993. Siden den tid har han ledet Kontrollrådet gjennom en kraftig vekst.

Haugen har arbeidet som teknisk sjef i Kontrollrådet siden 15. august 2016 og er således godt kjent med virksomheten.

- Styret i Kontrollrådet vil takke Jan Karlsen for en lang og flott innsats, og ønsker han lykke til som spesialkonsulent for Kontrollrådet. Likeledes ønsker styret Jørn Haugen velkommen som ny daglig leder og ser frem til samarbeidet med han og den videre utviklingen av Kontrollrådet, heter det i en pressemelding.

Stor vekst
Kontrollrådet fikk gjennom forskrift monopol på sertifisering og godkjenning av bedrifter og var tidligere underlagt Kommunaldepartementet. Kontrollrådet ble ved etableringen ledet av Olfert Karlsen. I 1968 hadde Kontrollrådet en omsetning på cirka 500.000 kroner og cirka 480 sertifiserte bedrifter.

Fra å starte med fem produktklasser, sertifiserer Kontrollrådet i dag 16 ulike produktklasser og en systemklasse bestående av Kvalitet (ISO 9001), Miljø (ISO 14001) og Arbeidsmiljø (ISO 45001).

Kontrollrådet sertifiserer i dag cirka 780 bedrifter og omsetter for rundt 26 millioner kroner.

Betong er fremdeles største produktklasse med 300 bedrifter, tett fulgt av tilslag med 280 og asfalt med 100 bedrifter.

Jan Karlsen mottok i 2017 Norsk Betongforeningens Ærespris for sin mangeårige innsats for bransjen.