Jordskjelv ødela bygninger i amerikansk oljeby

Mellom 40 og 50 bygninger ble ødelagt da et jordskjelv med styrke på 5,0 søndag kveld rammet oljebyen Cushing i Oklahoma, det viktigste knutepunktet for oljeflyten i USA.

Mellom 40 og 50 bygninger ble påført omfattende skader i skjelvet, opplyste\ lokale myndigheter mandag morgen.

De verst rammede områdene av byen er sperret av slik at skadeomfanget kan vurderes nærmere. Det er ikke meldt om at personer ble alvorlig skadd, men folk har blitt bedt om å holde seg unna områdene av byen der skadene er størst.

Det er heller ikke meldt om skader på byens oljeinfrastruktur, men oljeselskapene har ennå ikke fullført befaringene av sine installasjoner. Et av verdens største oljelagre ligger i Cushing. I slutten av oktober var det 58,5 millioner fat olje på lager i byen.

Jordskjelvet rammet Cushing 19.44 lokal tid, og rystelsene kunne merkes så langt borte som i Iowa, Illinois og Texas.

Oklahoma er nå blant de mest jordskjelvrammede delstatene i USA, til tross for at delstaten ikke ligger i et aktivt jordskjelvområde. Oljeindustriens utvinning av skiferolje ved hjelp av såkalt fracking har vært pekt på som en mulig årsak.

I 2014 ble det registrert 585 jordskjelv, blant dem 15 med styrke på mer enn 4,0. I fjor var antallet ventet å overstige 800 skjelv, mer enn man har i delstaten med flest naturlige jordskjelv, California.