Jernbaneverket: – Umulig å si når togene går igjen

All togtrafikk står ved Oslo S på grunn av flere jordingsfeil, opplyser Jernbaneverket. De vet ikke når de får løst problemet.

– Det har blitt oppdaget flere jordingsfeil, og problemet er mer omfattende enn først antatt. Vi kan ikke gi noen prognose over hvor lang tid det vil gå før vi har ordnet det, opplyser pressevakt ved Jernbaneverket Kjell Bakken til NTB.

Jordingsfeilene fører til full togstans siden signalanlegget lyser rødt. Dermed blir det forsinkelser på alle linjer ut og inn av Oslo. Hvis ikke feilen ikke rettes innen torsdag kveld, kan den få konsekvenser for rushtrafikken inn og ut av Oslo S fredag morgen.

– Det er et stort og komplisert anlegg, så jeg kan ikke gi noe anslag på når arbeidet blir ferdig. Vi har kalt inn alle ressurser vi har til rådighet for å løse problemene, sier Bakken.

Buss for tog

NSB ber reisende om å ta T-bane til togstasjonene på Nationaltheatret, Bryn og Grefsen stasjon, hvor togene fortsatt går.

– Vi jobber for fullt med å få folk fram, og bestiller inn buss og taxi som kunder kan benytte seg av. Vi jobber fortløpende med dette, sier pressevakt i NSB, Liv Eggebø.

NSBs nettsider kan man se hvilke linjer som er berørt og finne alternative ruter.

I tillegg til å påvirke signalanlegget, kan jordingsfeil gi brann- og berøringsfare.

Fyller hull med buss

Flytoget har satt opp buss for tog mellom Oslo S og Lillestrøm og Skøyen og Lillestrøm, for å sørge for at passasjerer kommer seg til å fra Gardermoen lufthavn.

– Togene går fortsatt fra Drammen til Skøyen og fra Lillestrøm, så mellom her er det buss for tog, opplyser kommersiell direktør i Flytoget Emil Eike til NTB.

– Vi håper at Jernbaneverket snart får rettet feilen, sier Eike.