<p>Roseslottet. Foto: Stiftelsen Roseslottet</p>Roseslottet: Foto: Stiftelsen RoseslottetRoseslottet. Foto: Stiftelsen RoseslottetRoseslottet. Foto: Stiftelsen RoseslottetRoseslottet. Foto: Stiftelsen Roseslottet

J.I.Bygg hjalp Sand-brødrene å realisere Roseslottet

J.I.Bygg har satt opp kunstinstallasjonen «Roseslottet» på Frognerseteren i Oslo for kunstnerbrødrene Eimund og Vebjørn Sand.

Det er stiftelsen Roseslottet 2020 som står bak prosjektet. Opprinnelig skulle det åpne for publikum 8. mai, men korona-situsajonen har satt en stopper for det. I stedet blir det lyssetting direkte på Facebook, for å markere at prosjektet er ferdigstilt.

Roseslottet 2020 er en kunstinstallasjon og et pedagogisk prosjekt som har til formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft

I en pressemelding skriver J.I. Bygg at de har hatt i oppgave å koordinere monteringen av anlegget. I tillegg har J.I. Bygg stått for de bygningsmessige arbeidene i parken.

- Det er blant annet montert fem konstruksjoner som ligner trær, hvorav fire av disse er 26 meter høye trestokker, og den siste er en 32 meter høy gittermast. Det er også bygget en opplyst logaritmespiral som publikum skal kunne gå for å få med seg hele parken. I parken er det også satt opp «Ellinors hus». Dette huset er bygget slik at man kan gå opp på taket og få utsyn over parken og områdene rundt, skriver entreprenøren i meldingen.