Implenia skal kutte lokal virksomhet - 30-40 ansatte blir berørt

Implenia-konsernet varsler en spisset satsing mot store infrastrukturprosjekter. Det får også konsekvenser i Norge.

Administrerende direktør i Implenia Norge, Audun Aaland. Arkivfoto.

Det sveitsiske entreprenørkonsernet Implenia varslet i slutten av oktober at de vil gjøre endringer i aktiviteten i både Sveits, Tyskland, Sverige, Frankrike, Østerrike, Romania og Norge.

Planen er å spisse satsingen på store komplekse infrastrukturprosjekter.

De ser også på muligheter for å selge ut deler av virksomheten sin i noen av landene.

Vi vet ikke alle detaljer ennå, men signalene er at vi stort sett skal gå videre med vår hovedvirksomhet i Norge, nemlig å bygge veier, tunneler og bruer. Vi skal være med i de store og komplekse infrastrukturprosjektene, mens den lokale virksomheten vår skal fases ut, sier administrerende direktør i Implenia Norge, Audun Aaland.

– Hva betyr det i praksis?

I første omgang er det en lokal avdeling i Oslo som vi har kalt for byrom som skal legges ned. Vi har delvis redusert aktiviteten i denne avdelingen gjennom året, sier Aaland.

– Hvor mange personer blir berørt?

Denne virksomheten har mellom 30 og 40 ansatte, men en del av disse kan komme til å få muligheter i andre deler av virksomheten vår.

– Er det andre deler som kan bli berørt på lengre sikt?

Vi har også en lokal avdeling i Nord-Norge som analyseres, men der er det ikke fattet beslutning enda. Denne avdelingen er lønnsom i dag, men den går under kategorien lokal virksomhet og skal derfor vurderes, sier Aaland.

Han understreker at det ikke er aktuelt for Implenia og selge seg ut i Norge. 

Implenia har tapt store penger i Norge de siste årene. I 2018 gikk selskapet med over 630 millioner kroner i minus, mens de i 2019 leverte et resultat på minus 142 millioner kroner. Selskapet har en omsetning i det norske markedet på over to milliarder kroner årlig.