Daglig leder Pål By i Idéhuskjeden overrekker prisen som årets Idéhus-forhandler til Byggmester Åge Eilertsen AS. Fra venstre: Pål By, prisvinnerene Øyvind Eilertsen, og Åge Eilertsen og markedsleder John Fornes.Idéhus Lojalitetspris gikk til BH Bygg Eidfjord AS. Fra venstre Pål By, Bjarne Holsen (prisvinner), og markedsleder John Fornes, og teknisk leder Ole Martin Østby fra Idéhus.Nordan AS mottok prisen som årets leverandør. Fra venstre Pål By (Idehus), Beate Engesvold og Robert Withbro (Nordan) og John Fornes (Idéhus).På Idéhuskjedens hjemmebane, måtte det bli real trønderfest. Her er deltakerne på Idéhus årsmøte dresset opp i korrekt antrekk i forsamlingslokalet Folkvang på Byneset utenfor Trondheim.

Idéhus i medvind

Byggmester Åge Eilertsen i Harstad fikk prisen som "Årets forhandler 2014" da Idéhus arrangerte årsmøte i Trondheim sist helg. Årsmøtet samlet 118 påmeldte fra Lyngdal i sør til Harstad i nord.

Årsmøtet på kjedekontorets "hjemmebane", Trondheim, var preget av en optimistisk stemning. Idéhus er i stadig vekst og kjeden har nå 55 medlemmer. Idéhus bygde 314 hus/boligenheter i 2014 - og det betyr vekst fra året før.

Kjedens årspriser ble utdelt i forbindelse med festmiddagen lørdag kveld. I begrunnelsen for prisen som årets Idéhus-forhandler heter det at Byggmester Åge Eilertsen er "en forhandler som gjerne bidrar med sin kompetanse og kunnskap, ikke bare til kjedekontoret, men også til kjedens medlemmer." I tillegg har Eilsertsen vist god og positiv utvikling på salg og firmaet bruker og fronter kjedens salgskampanjer.

Idehus BH Bygg Eidfjord AS ble tildelt årets "lojalitetspris" blant annet for sin bruk av kjedens tjenester, deltakelse på aktiviteter og for bruk av merkenavnet i profilering og markedsføring.

NorDan AS stakk av med prisen som "årets leverandør" for andre året på rad. Nordan er kjedens største leverandør, men klarte likevel å øke volumet inn til kjeden fra forrige år. Begrunnelsen for prisen vektla også at NorDan AS er faglig dyktig, og innovativ.

Alle prisvinnerne fikk overrakt et grafisk trykk av Håkon Bleken, blomster og diplom.

Idéhus Romerike AS fikk dessuten diplom for 10 års medlemskap i Idehus-kjeden. Med perfekt timing skjedde det faktisk på dagen ti år siden de signerte medlemskapsavtalen.

Årsmøtehelga startet fredag ettermiddag med faglig informasjon, før alle deltakerne ble busset et par mil "ut på landet" til forsamlingslokalet Folkvang på Byneset. Der var det real trønderfest med sodd i et lokale som har sett mang en fest tidligere. Alle måtte stille i utlevert festantrekk: hvite tennissokker, svart skinnvest, hvit t-skjorte - og trønderbart.

Lørdag ventet minimesse med 24 leverandører på årsmøtehotellet. Det var kniving om utstillerplassene. Idéhus har aldri før opplevd så stor pågang og måtte faktisk si nei til noen. Tilbakemeldingene fra leverandørene var også meget gode; messen ga mulighet til god kontakt mellom leveandører og forhandlere. Under messa var det eget ledsagerprogram med omvisning på Rockheim.