Ved kontoret i Tønsberg jobber arkitekter, ingeniører, bygningsingeniører og interiørarkitekter sammen. Foto: Blink Hus Arkitekter

I norgestoppen med å tegne eneboliger

– Jeg tipper vi har tegnet flest eneboliger i hele Norge, sier daglig leder Lars Grønseth ved Blink Hus Arkitekter.

– I 40 år i har vi levert hus til veldig mange familier over hele landet, og forhåpentligvis har vi oppfylt boligdrømmen for flere generasjoner, fremholder han i en pressemelding fra selskapet.

Ved kontoret i Tønsberg jobber arkitekter, ingeniører, bygningsingeniører og interiørarkitekter sammen om å videreutvikle kataloghusene til Blink Hus samtidig som de lager individuelle tilpasninger av hver eneste solgte bolig hvis kundene ønsker det.

Med på Skype

Vanligvis er det Blink Hus-kontorene rundt i Norge som avtaler rom og løsninger med kundene, men nå kan arkitektene være med i planleggingen via Skype. Da blir det enklere å se ønsker og behov, og spesialtilpasningene kan gjøres i første utkast.

– Nå går vi også i gang med BIMx. Det er et spennende 3D-program som viser hver minste detalj i huset både inne og ute. BIMx gjør det enklere å få et inntrykk av det ferdige huset, og kunden føler nesten å stå inne i rommene via egen mobil. Med dette verktøyet sikrer vi forståelse for detaljer og helhet, sier Grønseth.

Viktige håndverkere

Lars Grønseth er glad for å lede et arkitektkontor som samarbeider med det han kaller noen av Norges beste håndverkere.

– Håndverkerne er stolte av kompetansen og faget sitt, og den lokale kunnskapen gir en ekstra verdi til de ferdige husene. Med travle hverdager blir det enda viktigere at vi bygger solid og vedlikeholdsfritt. Vi har flere løpende kostnader enn før, og de som er så heldige å bygge nytt hus er avhengige av å ha oversikt over utgiftene, fremholder han.

Etter 40 år i bransjen har Blink Hus Arkitekter god erfaring med hva kundene ønsker, og lederen av kontoret spår følgende tendenser fremover.

– Vi kommer vi til å stille større krav til vedlikeholdsfrie boliger med lavt energiforbruk. Dessuten vil vi legge enda mer vekt på form og funksjon, avslutter han.