Hydrokursen stiger

Hydro-aksjen gikk opp 1,8 prosent i den første timen etter børsåpning tirsdag. Til tross for at oljeprisen fortsetter å falle, går det svært bra på Oslo Børs i morgentimene.

Etter en dag med store variasjoner endte mandagen i USA opp med oppgang for Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq på henholdsvis 2,2 prosent, 2,4 prosent og 1,5 prosent. Det la grunnlaget for at hovedindeksen på Oslo Børs kunne fyke rett til værs tirsdag morgen. Klokka 9.45 var hovedindeksen 474,7, opp 1,8 prosent.

- Hele Europa opplever en kraftig oppgang, med Norge på topp. Det er et resultat av at vi hadde stor nedgang mandag, så det blir en korreksjon over tid, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til NTB.

Det er uenighet blant finansanalytikerne om hvilken betydning opsjonsbråket rundt Hydro har hatt den siste tiden, men tirsdag hadde aksjen gått opp 1,8 prosent. Fusjonspartner Statoil hadde en økning på 0,8 prosent, dette til tross for fallende oljepris.

- Oljeprisen hadde allerede falt 2 dollar fra fredag til mandag, og så falt den ytterligere 2 dollar siste døgn. Den er nå notert for 70,80 dollar fatet. Det er sterkt at Oslo Børs stiger så bra på en såpass fallende oljepris, sier Olsen