Husqvarna kjøper Atlas Copcos produktlinjer innen lettkomprimering og betongutstyr

Fra og med 3. april i år har Husqvarna Construction Products tatt over alt salgs- og serviceansvar innen produktlinjene lettkomprimering og betongutstyr, tidligere eid av Atlas Copco. 

Mer spesifikt vil det si platevibratorer fra de miste typene og opp til 780 kg, glattehelikoptere, samt betongutstyr som betongvibratorer og vibroplanker.

- Vi vil fortsette salg og service gjennom et allerede opparbeidet forhandler- og servicenett, samt styrke disse gjennom våre eksisterende selgere. Vi satser på økt service og nærvær til kundene, spesielt gjennom våre forhandlere. Oppkjøpet innebærer også produksjonslinjer, forskning og utvikling samt cirka 200 ansatte hovedsaklig lokalisert i Bulgaria, men nøkkelpersoner ellers i verden er også inkludert i dette. For Norges del er Asle Lauglo, mangeårig Atlas Copco ansatt, med over til Husqvarna, og er nå en del av vår organisasjon, heter det i en pressemelding fra Husqvarna. 

Lauglo er til daglig lokalisert i Trondheim.

- Atlas Copcos lettkomprimering og betongutstyr er en logisk utvidelse av vår nåværende produktportefølje innen betongflater og gulv. Dette oppkjøpet gir oss mulighet til å gi kundene det beste utstyret gjennom hele prosessen fra jordkomprimering til et ferdig betonggulv, heter det i meldingen.