Helga Melhus Loholt. Foto: Statsbygg

Hun skal lede et av Statsbyggs største prosjekter

Helga Melhus Loholt er ansatt som prosjektdirektør for et av Statsbyggs aller største prosjekter, NTNU Campusutvikling i Trondheim.

– Dette prosjektet er som å komme hjem. Det favner all min bakgrunn, jeg er født og oppvokst i Trondheim, og jeg har familie og venner der, sier Helga Melhus Loholt til Statsbyggs nettsider.

Loholt er utdannet sivilingeniør (bygg og anlegg) fra NTNU, og har senere også utdannet seg til interiørarkitekt. Hun kommer fra stillingen som leder for bygg- og miljøavdelingen i Metier OEC.

Det seneste prosjektet hun ledet var Politiets nasjonale beredskapssenter i Nordre Follo, der hun ivaretok alle politiets interesser. Hun har vært fagansvarlig bygg, design og arkitektur for OSL sitt T2-prosjekt på Gardermoen.

– I Helga Melhus Loholt har vi sikret oss en prosjektleder med 27 års erfaring fra en variert prosjektportefølje. Jeg ser fram til å samarbeide med henne i dette store og viktige prosjektet for NTNU, sier byggherredirektør Marius Tunstad i Statsbygg.

NTNU har hovedsete i Trondheim, men er i dag spredt flere steder i byen. Nå skal de etter planen samles på Gløshaugen.

Samlingen innebærer å flytte fagmiljøene som i dag er lokalisert på Dragvoll (humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag) og i Midtbyen (kunst og musikk). Fagene blir dermed samlet med de tekniske og naturvitenskapelige miljøene på Gløshaugen, og med medisin-, helse- og lærerutdanningen på Øya og Kalveskinnet.

Dersom regjeringen sier ja til å starte byggingen etter at forprosjektet er ferdigstilt, vil campussamlingen bli ett av Statsbyggs største prosjekter noensinne.