Arkivfoto

HubroHansen AS konkurs

Fasadebedriften HubroHansen ble 15. juni begjært konkurs.

– Jeg kan bekrefte at HubroHansen er begjært konkurs, sier daglig leder Kim Rasmussen i HubroHansen i en kommentar til Byggeindustrien.

HubroHansen (tidligere Hubro AS) har cirka 40 ansatte og hadde i 2017 en omsetning på 77,4 millioner kroner. Tallene viser minus på bunnlinjen de siste tre årene. Av omsetningen på vel 77 millioner i 2017 hadde de et resultat før skatt på minus 19,2 millioner. I 2016 hadde de en omsetning på 84,6 millioner og et minusresultat på 13,7 millioner, mens omsetningen i 2015 var på hele 123,8 millioner, med et minusresultat på 7,0 millioner kroner.

Advokat Leif Inge Håland er utnevnt som bobestyrer for konkursen.

– Selskapet valgte å begjære seg konkurs, og mitt inntrykk er at morselskapet (HansenGroup, red. anmerk.) ikke ønsket å finansiere videre drift. Min oppgave er nå å se å løsninger på vegne av kreditorene, og håndtere prosjektene som var i drift i selskapet, sier Håland til Byggeindustrien. Han ser det som lite sannsynlig at noen går inn og kjøper hele selskapet.

– Etter det vi kan se har de rundt 70 pågående prosjekter – flere av dem relativt små, legger han til.

HubroHansen er et resultat av fusjonen i 1985 mellom Hansen Groups fasadevirksomhet i Sandefjord og Hubro A/S i Stavanger. HubroHansen har betjent det norske marked i over 25 år.