Lars Eirik Berg (t.v.) sammen med sikkerhetsdirektør i HRP Carl-Axel Hagen. Berg er fra første oktober ny fagdirektør for fysisk sikkerhet og analyse i HRP.

HRP henter sikkerhetsdirektør fra DNB

Lars Eirik Berg blir HRPs nye fagdirektør for fysisk sikkerhet og analyse. Han kommer fra stillingen som sikkerhetsdirektør i DNB.

Den tidligere sikkerhetsdirektøren i Norges Bank, Carl-Axel Hagen, har siden 1. juni jobbet med å bygge opp HRPs nye avdeling innen sikkerhetsrådgiving.

- Å få Lars Eirik med på laget er et viktig steg for oss. Han er en nestor innen sikkerhetsfaget i Norge og en av de fremste på sitt felt. Han har lang erfaring både fra offentlig virksomhet og fra næringslivet på ulike nivåer fra det tekniske via det operative og til det strategiske nivå, sier Hagen i en pressemelding.

HRP skal levere sikkerhetsrådgiving fra start til mål i byggeprosjekter.

- Men vi ser også et det er et stort behov ellers i bedrifter. Vi er nå i ferd med å få på plass tre fagdirektører, en innen området fysisk sikkerhet og analyse, en på beredskap og kontinuitet og en for informasjon og cybersikkerhet, sier Hagen.

Lars Eirik Berg har fra tidligere lang erfaring med sikkerhetsarbeid i Forsvaret, samt flere års erfaring fra Forsvarsbygg, der han blant annet var fagsjef for FB Sikringstjenester før han gikk over til DNB. Berg vil være på plass i HRP fra 1. oktober.