– Vi satser større, og leier ut både lifter og andre typer anleggsmaskiner, sier daglig leder Tommy Jensen (til høyre) og salgssjef Kim Jakobsen i Høydespesialisten. Her har de tatt plass i kurven på en Versa VTX 240.

Høydespesialisten sikter høyere

Høydespesialisten kan nå som første utleiefirma i Norge levere Versa-liften VTX 240.

– Liften har en arbeidshøyde på 24 meter, og er kjøpt av importøren Brubakken AS, sier daglig leder Tommy Jensen til Byggeindustrien.

Versa VTX 240 takler spesielt vanskelige områder da den er utstyrt med knekkarmslift med 12 meter bom rett opp, og 12 meter bom til siden.

Den smale elektrisk drevne liften PB S 225-12ES egner seg godt for eksempel i flerbrukshaller og i heissjakter.

Spesielle bruksområder

– Dette er en lift som egner seg svært godt for å komme inn mot og over tak, forklarer Jensen.

Egenvekten på Versa VTX 240 er 3,5 tonn, og kan dermed kjøres med vanlig førerkort.

– Vi har også fått inn liften PB S 225-12 ES. Liften har en arbeidshøyde på 22 meter, og den er en veldig smal lift med elektrisk drift. Bredden er bare 1,20 meter. Dette gjør at den egner seg godt for eksempel i flerbrukshaller med betydelige arbeidshøyder, og hvor det er krav om elektrisk drift. Også i heissjakter er dette en lift som egner seg utmerket på grunn av den smale konstruksjonen. Egenvekten er 9750 kilo, sier Jensen.

Bredere sortiment

Fra å være et firma som utelukkende satser på liftutleie, tilbyr nå Høydespesialisten også mange andre maskiner for anleggsbransjen.

– Vi ønsker et større sortiment, og satser derfor sterkere på flere typer anleggsmaskiner, sier Tommy Jensen.