Hotellgjest skapte vannkaos på spahotell

Tusenvis av liter vann fosset ut i garasjen og førte til vannlekkasje i tre etasjer da en gjest ved spahotellet i Son i Akershus kjørte på et sprinklerrør tirsdag formiddag.

– Vannmengdene har ingenting med nedbør å gjøre. En kvinne har kjørt borti et sprinklerrør i hotellgarasjen, noe som har gjort at vannet har fosset ut i garasjen og ført til vannlekkasje i tre etasjer, sier operatør Ivar Arnesen ved Alarm Brann Østfold til NTB.

Brannvesenet ble varslet om hendelsen ved Quality Spa & Resort i Son klokka 9.16, og tre timer senere var brannmannskapene fortsatt i full sving med å begrense skadene.

– Vi holder på der ennå, med flere biler. Vi har fått stengt vannet, og forsøker nå å få sugd opp vannet og begrense skadene, sier operatøren.

Follo politidistrikt opplyser kvinnen som kjørte på hovedrøret til sprinkleranlegget, blir politianmeldt.

– Jeg anslår at sprinkleranlegget sto på imellom 15 og 20 minutter og dermed et tusentalls liter vann, sier administrerende direktør Lars Øberg ved spahotellet til Moss Avis.

Øberg forteller at fem eller seks hotellrom måtte stenges som følge av vannskadene.

– Mesteparten av vannet kom i garasjeanlegget, men også korridoren i tredje etasje ble fylt med vann. Som følge av dette renner det vann inn på noen av hotellrommene og vi antar at vi må stenge opptil seks rom, sier han.