Egil Hogna blir ny konsernsjef i Norconsult. Foto: Johnny Syversen

Hogna tiltrer som Norconsult-sjef 1. desember

I begynnelsen av juni ble det besluttet og offentliggjort at Egil Hogna overtar som konsernsjef etter Per Kristian Jacobsen. Dato for oppstart er tirsdag 1. desember 2020.

– Jeg ser frem til å starte, og gleder meg spesielt til å bli bedre kjent med alle de dyktige medarbeiderne i Norconsult. Koronasituasjonen begrenser mulighetene til å besøke alle kontorene, men jeg håper å treffe så mange Norconsultere som mulig den første tiden, enten det blir fysisk eller digitalt. Norconsult har i dag en imponerende posisjon i bransjen, og jeg synes det er utrolig inspirerende å kunne være med på å forsterke og videreutvikle selskapet, sier Hogna i en pressemelding.

Hogna er i dag konserndirektør for Ekstruderte løsninger i Hydro, og var tidligere konsernsjef og administrerende direktør i Sapa, som ble kjøpt av Hydro i 2017. Han er sivilingeniør fra NTNU i Trondheim, har en MBA fra INSEAD og Advanced Management Program fra Harvard.

Ved årsskiftet orienterte konsernsjef Per Kristian Jacobsen styret i Norconsult om at han ønsker å fratre sin stilling mot slutten av 2020. Jacobsen har vært konsernsjef i nær syv år, i tillegg til åtte år som styreleder før dette.