Tor Inge Hjemdal. Foto: Eirik Evjen/DOGA

Hjemdal ansatt som administrerende direktør i DOGA

Tor Inge Hjemdal fortsetter som administrerende direktør for Design og arkitektur Norge (DOGA), etter å ha vært konstituert siden nyttår.

Torsdag 5. april 2018 gikk et enstemmig styre inn for å tilby Tor Inge Hjemdal (44) stillingen som administrerende direktør i Design og arkitektur Norge. Hjemdal har vært konstituert i stillingen siden 1. januar i år. Før dette ledet han DOGAs fagavdelinger for arkitektur og design. Ansettelsen er en åremålsstilling på seks år. 

Hjemdal kom til DOGA i 2016 fra stillingen som fagsjef i Norske arkitekters landsforbund (NAL). Han er utdannet sivilarkitekt fra NTNU, med utdanning innen arkitektur og urbanisme fra Illinois Institute of Technology i Chicago og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. 

I ansettelsesutvalgets innstilling heter det blant annet at: 

«Hjemdal [har] utvist godt lederskap, beslutningsdyktighet og gjennomføringskraft i sin tid som fagdirektør for avdeling for arkitektur, avdelingsdirektør for både arkitektur og design gjennom store deler av 2017, og som fungerende administrerende i DOGA fra årsskiftet 2017/2018. Hjemdal har anerkjennelse i viktige målgrupper i DOGAs nedslagsfelt og har gode relasjoner til forvaltning og politikk».
– Det var mange spennende kandidater med ulike profiler, men vi vet med hånden på hjertet at vi med Tor Inge Hjemdal har funnet den beste kandidaten, sier styreleder Toril Bariusdotter Ressem.
Den nyansatte administrerende direktøren ser frem til å føre Design og arkitektur Norge inn i fremtiden.
– DOGA er nå på riktig spor. Vi har svært kompetente og engasjerte ansatte ombord, og jeg ser veldig frem til å videreutvikle oss og organisasjonen til å bli en enda mer synlig og relevant samfunnsaktør, sier Tor Inge Hjemdal.