<p>Avfallssekkene med bygningsavfall hang delvis utenfor taket både i helgen og på mandag. Mandag formiddag var flere håndvekere i arbeidet under sekkene.<br></p>

Her henger avfallssekkene utenfor takkanten mens håndverkerne jobber under

I den såkalte Rædervillaen i Wergelandsveien 25 i Oslo var store avfallssekker med bygningsavfall plassert på skråtaket mens arbeidere jobbet under.

Mandag formiddag observerte Byggeindustrien flere arbeidere som jobbet under de fullastede avfallssekkene.

- Vi har selv reagert på måten sekkene er plassert på, slik kan vi naturligvis ikke ha det, sier HMS-sjef Bjarne Jensen i malerentreprenøren Thorendahl.

- Ga beskjed til byggherre

Selskapet har utført fasadearbeider for det OBOS-eide eiendomsselskapet Basale i Wergelandsveien 25, men ifølge Bjarne Jensen er det ikke Thorendahls sekker som er plassert på taket.

- Det er en teknisk entreprenør som byggherre har leid inn som har ansvaret for sekkene, og vi har hatt en dialog med dem om dette tidligere. Vi har bedt dem om å fjerne dem, men dersom det enda ikke er gjort, må vi få orden på dette snarest, sier Jensen.

- Burde ikke jobbet under

Til tross for at Thorendahl tidligere har varslet om sekkene, var det likevel malerentreprenørens håndverkere som jobbet under sekkene mandag.

Det beklager entreprenøren.

- Arbeidet var ferdigstilt, men dessverre var det noe som måtte rengjøres på sokkelen etter at stillaset var tatt ned. Dette ble utført av håndverkere som ikke har vært der på en stund. De har nok ikke sett sekkene og ikke tenkt på det ettersom de ikke har vært på stedet på en periode. Det burde de ha gjort. De er nå selvsagt stoppet i arbeidet, sier Jensen.

Etter at Byggeindustrien var i kontakt med Thorendahl mandag opplyser entreprenøren at de ba huseier fjerne søppelet øyeblikkelig og at de selv sperret av området.

Arbeidstilsynet: - Ser uforsvarlig ut

Tilsynsleder Erik Beck i Arbeidstilsynet i Oslo har sett  Byggeindustriens bilder fra Wergelandsveien, og sier følgende om plasseringen av avfallssekkene:

– Man skal være forsiktig med å uttale seg for bombastisk etter bare å ha sett bilder som dette, men umiddelbart ser dette uforsvarlig ut, sier Erik Beck til Byggeindustrien.

Tilsynslederen legger til at det er bra at både byggherre og Thorendahl har satt i verk tiltak etter at Byggiendustrien gjorde dem oppmerksom på saken.

Byggeindustrien har vært i kontakt med Basale ved flere anledninger mandag, men byggherren sier de ønsker å få et klarere bilde av saken før de uttaler seg om sekkene på taket. Det har de først på tirsdag.

Da Byggeindustrien gikk forbi den såkalte Rædervillaen i Wergelandsveien 25 mandag, var flere håndverkere i jobb under avfallssekkene.