1. premie: Fra arbeidet med en ballbinge i Hordnes i Hordaland. Foto: Sindre Heggebø2. premie: Fra spesiell sprengning av en stor tunnel ved Visnes Kalk AS på Visnes i Eide kommune gjort i 2016. Det gikk med 38.000 kg sprengstoff. Foto: Einar Gjærevold

Her er vinnerbildet fra fotokonkurransen om norsk fjellsprengning

På Fjellsprengningsdagen torsdag ble vinnerne fra fotokonkurransen som omhandler norsk fjellsprenging presentert. Bildet med motivet av Rune Ingebrigtsen i full sving med boreriggen, tatt av fotograf Sindre Heggebø, ble trukket frem som vinner av juryen.

På forhånd hadde juryen plukket ut fem bilder som gikk til finalen – og disse ble presentert på scenen foran de mange deltakerne i salen på konferansen.

Kjersti Kvalheim Dunham og Arve Brekkhus delte ut prisen til Sindre Heggebø (t.h.). Foto: Ådne Homleid (Klikk for større versjon)

Det var bildet til Sindre Heggebø som vant konkurransen, og han fikk med seg et diplom og en premie til en verdi av 10.000 kroner hjem til Bergen. Motivet viser Rune Ingebrigtsen i full sving med borearbeidet til en ballbinge i Hordnes i Hordaland.

2. premie gikk til fotograf Einar Gjærevold. Motivet er hentet fra en spesiell sprengning av en stor tunnel ved Visnes Kalk AS på Visnes i Eide kommune gjort i 2016. Det gikk med 38.000 kg sprengstoff.

Det var i fjor den første fotokonkurransen om norsk fjellsprengning ble arrangert – der temaet er bergsprenging over og under jord. Iår ble konkurransen arrangert for andre gang.

Juryen startet arbeidet i løpet av sommeren 2018 og inviterte interesserte til å sende inn bilder til konkurransen. Dette skjedde via Byggeindustrien og bygg.no – samt via andre kanaler gjennom NFF.

2. premie gikk til Einar Gjærevold. Fotografen var selv ikke til stede under utdelingen, men Olaf Rømcke (Orica) tok imot prisen på vegne av Gjærevold. Foto: Ådne Homleid (Klikk for større versjon)

Juryen skriver dette om bildet som stakk av med 1. premien:
«Her har fotografen virkelig fanget øyeblikkets magi. Motivet er både beskrivende for en fjellsprengers hverdag, men viser også råskapen i denne delen av bransjen. Bildet har en god og sterk fargebruk og motivet i seg selv er spennende og engasjerende.»

Juryen skriver dette om bildet som stakk av med 2.-premien: 
«Dette er utvilsom et bilde med virkelig smell i. Fotografen har fanget akkurat det riktige øyeblikket hvor salven er på det mest eksplosive - og har en spennende vinkel som gir oss en oversikt av en sprenging som vi sjelden ser. Dette bildet definerer på en fin måte sprenging i dagen – som er en stor del av fjellsprengingsbransjen.»

Konkurransen er et samarbeid mellom NFF og Byggeindustrien/bygg.no.

 Premiering
1. premie: Fotoutstyr til en verdi av kr. 10.000
2. premie: Fotoutstyr til en verdi av kr. 5.000

Juryen består av: Kjersti Kvalheim Dunham, Thor Skjeggedal, Nils Røren og Arve Brekkhus.