Administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen i RIF. Foto: RIF

Her er finalistene til Årets unge rådgiver

Tre stjerneskudd i rådgiverbransjen venter nå spent på hvem av dem som blir kåret til årets unge rådgiver i 2016.

Det skriver Rådgivende ingeniørers forening (RIF) i en pressemelding.

– Juryen har hatt en tøff jobb etter at vi mottok rekordmange og sterke nominasjoner til konkurransen Årets unge rådgiver, men har valgt ut Nils Ånund Smestad i Multiconsult, Ivan Ali i Sweco Norge og Jon Arild Westlund-Storm i COWI som de tre finalistene, sier RIF-direktør og jurymedlem Liv Kari Skudal Hansteen i pressemeldingen.

Vinneren offentliggjøres på RIFs Høstmøte 15. november.

Dette er 15. gang RIF kårer den dyktigste, unge rådgiveren som befinner seg blant de 11.000 rådgivende ingeniørene i foreningens medlemsbedrifter. RIF deler ut prisen til en rådgiver under 35 år som utmerker seg med fremragende arbeid, med vekt på verdien arbeidet har for å øke anerkjennelsen av rådgivernæringens betydning for samfunnet. Prisen skal vise mangfoldet i næringen og skape forbilder for andre, heter det i pressemeldingen.

– Denne prisen er svært viktig for oss, sier Hansteen.

Juryen har i år bestått av administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen; administrerende direktør i Statsbygg, Harald Vaagaasar Nikolaisen; Tom Baade-Mathiesen i Norconsult og RIFs hovedstyre; Lars Jårvik i Multiconsult og RIFs godkjenningsråd og Jill Kristina Nordhus i Multiconsult og URIF-styret.

Dette er finalistene:

Fagekspert Jon Arild Westlund-Storm i COWI. Foto: COWI

Fageksperten Jon Arild Westlund-Storm jobber i COWI med brannteknisk CFD-simulering (Computational Fluid Dynamics). Han har hatt fagansvaret for flere av Norges aller største og komplekse prosjekter, og har også bidratt med sin spisskompetanse på prestisjefylte internasjonale prosjekter. Westlund-Storm har blant annet vært foredragsholder på nasjonale og internasjonale konferanser, gjesteforeleser ved Høgskolen i Oslo og faglig veileder for flere bacheloroppgaver ved branningeniørutdanningen ved Høgskolen Stord/ Haugesund (HSH).

Prosjekteringsleder Nils Ånund Smeland, Multiconsult. Foto: Multiconsult

Prosjekteringslederen Nils Ånund Smeland fra Multiconsult er utdannet sivilingeniør innen konstruksjonsteknikk (MSc) fra Norges Teknisk-Naturvitenskaplige Universitet (NTNU), og er ansatt som seksjonsleder for bygge- og anleggsteknikk i Multiconsult. Han har blant annet opparbeidet seg fem års internasjonal erfaring fra store offshore-betongprosjekter i Russland og Canada.

Prosjekteringsleder Ivan Ali,VA-ingeniør hos Sweco Norge. Foto: Sweco

Prosjekteringslederen Ivan Ali er VA-ingeniør hos Sweco Norge. Hun har en Bachelor-grad i bygg og anlegg, praktisk ingeniørerfaring fra Ski kommune og en mastergrad i organisasjon og ledelse. Hun har i løpet av sine 2,5 år hos Sweco ledet flere store, kompliserte og multidisipline prosjekter.

– Vi ser frem til å utrope den beste unge rådgiveren i Norge på RIFs Høstmøte på tirsdag, avslutter Skudal Hansteen.