Illustrasjon: Architects Davidsson Tarkela Oy

HENT inngår storkontrakt i Helsinki

HENT bygger nytt konferansehotell i den finske hovedstaden Helsinki. Med sine 70 meters høyde, vil bygget bli et av landets største hoteller.

Det skriver HENT i en pressemelding fredag.

HENT har gjennom datterselskapet HENT AB inngått avtale med AB Invest om bygging av nytt konferansehotell i Helsinki i Finland.

Prosjektet er dels et nybygg med høyde på 70 meter, samt en vesentlig rehabilitering av eksisterende bygningsmasse. Til sammen blir prosjektet på om lag 25.000 kvadratmeter, skriver HENT i pressemeldingen.

Planlegging og prosjektering er, ifølge meldingen, godt i gang, og byggingen av Clarion Hotell Helsinki starter i mars. Ferdigstillelse er planlagt tidlig i 2017.

Clarion Hotell Helsinki vil få et uttrykk som kombinerer det gamle industriområdets arkitektur med dagens moderne uttrykk.

Arkitekt Davidsson Tarkela Architects har, ifølge pressemeldingen, også utført store oppgaver med utvikling av eksisterende bygg i etablerte miljø tidligere.

– Vi følger en av våre kunder til en by med masse spennende muligheter i et land som er noe forskjellig fra Norge. Men vi anser dette som en mulighet til å gjøre mer av det vi kan – bare i litt nye omgivelser, sier Knut Alstad, Markeds- og utviklingsdirektør i HENT.