Heimdal Atrium

De første beboerne inntok sine nye hjem i Heimdal Atrium i juni, de foreløpig siste i slutten av september.

Fakta

Sted: Heimdal

Prosjekttype: Boligbygg med parkeringskjeller

Byggherre: Trym Bolig (Heimdal Sentrum AS)

Totalentreprenør: Trym Bygg og Anlegg

Bruttoareal: Cirka 13 000 kvadratmeter

Kontraktssum: 180 millioner kroner

Arkitekt: Per Knudsen Arkitektkontor

Landskapsarkitekt: Rambøll

Rådgivere: RIBr, RIAku: Cowi l RIBFy, RIM, RIG, RIAvfall: Rambøll l RIB: Thilt Engineering

Underleverandører: Spennarmering: CCL Norway l Grunn og utomhus: Tverås l Mur og flisarbeid: Ivar S. Moe l Lås og beslag: Abra l Taktekking: Membrantak l Blikkenslager: Blikkenslagermester Brækstad l Smedarbeider: Rekkverks-pesialisten l Stillas: Pilot utleie l Glassfasader og alu-dører: H-fasader l Malerarbeider: Sverresborg Malerservice l Kjøkken: HTH l Kjerneboring og branntetting: RH Prosjekt l Rørlegger: Rørfunn l Ventilasjon: GK Inneklima l Elektriker: Oneco l Heis: Schindler

Trym Bolig-planene om å bygge tre- og fire etasjer høye boligblokker midt inni den lave sentrumsbebyggelsen på Heimdal, ble i utgangspunktet møtt med en viss skepsis fra lokalmiljøet. Nå når nybyggene står der, har de kritiske røstene stilnet.

– Vi får høre fra alle hold at Heimdal Atrium er en fin tilvekst til den gamle lokale bebyggelsen, og at boligblokkene slett ikke ble så dominerende som noen hadde fryktet. Selv fra konkurrenter i bransjen har vi fått svært positive kommentarer, forteller totalentreprenør Trym Bygg og Anleggs prosjektleder Magnus Svare til Byggeindustrien.

Ni av i alt 88 leiligheter i komplekset midt i Heimdal sentrum var per 20. oktober fortsatt ledige.

Tar seg godt ut

Oker-farget MøreRoyal-kledning på de fleste fasader gir boligkomplekset et lunt særpreg. Kledningsmaterialer har vært mangelvare lenge nå, med flere måneders bestillingstid, og akkurat dette er hovedårsak til at alle deler av Heimdal Atrium-fasadene ikke kommer på plass før i november.

Men både form og farge på byggene har altså falt i smak, både hos kjøperne som har flyttet inn, og hos mer eller mindre tilfeldig forbipasserende. De er det mange av, for Heimdal Atrium er omgitt av populære besøksmål, butikker av alle slag, apotek og polutsalg, spisesteder, kirke, politistasjon, bussholdeplasser og togstasjon.

Næring i sokkel

Næringsvirksomhet er det også avsatt plass til i Heimdal Atrium, nærmere bestemt i sokkelen av to blokker. Nederst i C-blokken skal Pizzabakeren inn. Leietager til næringsarealet i blokk D er foreløpig ikke klar.

Leilighetene varierer i størrelse fra ganske små 2-roms til toppleiligheter på opptil 135 kvadratmeter, prisene per boenhet fra vel to millioner til over ni millioner kroner. Under blokkene og tunet/atriet de omkranser, er det felles parkeringskjeller.

Alt styrt av Trym

Prosjektleder Magnus Svare gjør et poeng av at Heimdal Atrium er det første store prosjektet som er gjennomført med Trym-selskaper i rollene både som utbygger og totalentreprenør, henholdsvis Trym Bolig AS (ved datterselskapet Heimdal Sentrum AS) og Trym Bygg og Anlegg AS.

– Samarbeidet mellom oss i entreprenørselskapet og Trym Bolig har gått veldig bra, sier Magnus Svare. Samme oppfatning har han om samarbeidet med leverandører og underleverandører til Heimdal-prosjektet.

Lite korona-plaget

Ikke har Trym Bygg og Anlegg hatt store korona-problemer, heller. Litt heft med utenlandske mannskaper som har vært nødt til å gå i karantene etter besøk i hjemlandet, og noen forsinkelser i leveranser fra utlandet, er de eneste pandemi-konsekvensene verdt å nevne.

Tomtearealet for Heimdal Atrium var ferdig regulert og salget av leiligheter startet sommeren 2017. Men så skjedde det uventede at utbygger ble nektet rammetillatelse av Trondheim kommune. Avslaget ble begrunnet med manglende skolekapasitet i nærområdet. Først etter ett år ble dispensasjon fra det aktuelle kapasitetskravet innvilget av bygningsrådet, og i november 2018 kunne byggestart finne sted. Da var de tidligste leilighetskjøperne spurt om de ville stå ved kontrakten de hadde inngått ett år tidligere, hvilket de aller fleste svarte ja til.

Blomkvartalet neste

– Den første vinteren, da vi holdt på med grunn- og betongarbeid, var svært snørik og bød dermed på noen utfordringer. For øvrig har prosjektet gått som planlagt, sier en fornøyd prosjektleder Svare.

I løpet av kommende vinter håper Trym Bolig å komme i gang med bygging av Blomkvartalet, et prosjekt som er planlagt på nabotomta øst for Heimdal Atrium, mellom Anne Ekrens vei og Heimdalsveien. Her skal det komme 85 leiligheter, de fleste mindre enn i Atrium. Dessuten 8.000 kvadratmeter forretnings- og kontorareal.