Marianne Nilsen Sturmair, daglig leder for IUG i Norge, ønsker  general manager Giv Brantenberg i HeidelbergCement Northern Europe, velkommen om bord. Foto: HeidelbergCement.

HeidelbergCement og Ingeniører Uten Grenser inngår samarbeid

HeidelbergCement i Norge og den ideelle organisasjonen Ingeniører Uten Grenser inngår nå samarbeid for å utvikle infrastruktur som gir en bedre hverdag for mennesker i utsatte områder.

Det skriver HeidelbergCement og Ingeniører Uten Grenser (IUG) i en pressemelding.

Partnerskapet vil støtte opp om behovet for en mer robust infrastruktur i sårbare områder, med vekt på effektiv bruk av ressurser og teknologi med lave utslipp, står det i meldingen. 

Ifølge HeidelbergCement vil ansatte i selskapet og datterselskapene bidra med kunnskap og engasjement i internasjonale prosjekter, og til økt interesse for bærekraftige bygg og konstruksjoner gjennom kontakt med studenter og andre.

– Vi vil bidra til å bygge robuste samfunn i alle deler av verden, der god bruk av ressurser og lave utslipp vil være førende. Jeg er sikker på at HeidelbergCements brede kompetanse om byggematerialer og Ingeniører Uten Grensers kunnskap om sårbare områder til sammen vil føre til gode prosjekter i land som virkelig trenger det, sier general manager Giv Brantenberg i HeidelbergCement Northern Europe.

Hvert år deltar Ingeniører Uten Grenser i en rekke prosjekter som bidrar til en bedre hverdag for mennesker over hele verden. Prosjektene er forankret i lokale behov og fremmer bærekraftig teknologi. Ifølge IUG er et tett samarbeid med partnere i næringslivet avgjørende for å lykkes

– Et samarbeid med en stor og solid aktør som HeidelbergCement er svært viktig for oss, og vil bidra til den videre utviklingen av IUG som organisasjon, sier Marianne Nilsen Sturmair, daglig leder for IUG i Norge.